- Hattings utroværdige kommunikation ? eller skal man sige mangel på samme - kom for en dag tilbage i de skæbnesvangre dage i juli/august 2020, hvor Hatting undlod at fortælle sine aftagere om salgsstop, da Ornestation Horsens faldt for PRRS.

- Den efterfølgende kommunikation var mangelfuld og utroværdig, men det, vi netop har oplevet, har jeg svært ved at finde ord for. Hattings ageren over for de besætninger, der i forvejen er hårdt ramt økonomisk efter at være blevet smittet med PRRS fra Ornestation Horsens, er dybt krænkende. Jeg er forarget, og det er ganske enkelt ikke i orden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sådan lyder det fra formand for Danske Svineproducenter Kim Heiselberg i kølvandet på en ordlyd i et nyt salgskatalog, som Hatting netop har sendt ud til sine kunder.

I teksten hævder Hatting, at de er i løbende dialog med de PRRS-ramte besætninger "for at finde en løsning, som alle kan være tilfredse med. Vi vil selvfølgelig dialogens vej, men det tager bare lang tid, for det er en kompliceret sag. Vi håber selvfølgelig, at vi finder en mindelig løsning".

Imod bedrevidende

- Den ordlyd er intet mindre end imod bedrevidende i Hatting.

- Vi (Danske Svineproducenter, red.) repræsenterer hovedparten af de smittede besætninger. Og, ja, vi har forsøgt dialogens vej med Hatting, men har været mødt af en dør af tilbageholdt viden samtidig med kommunikation, der har været trukket unødigt i langdrag.

- På trods af, at vi har forholdt Hatting de milliontab, som hver eneste besætning har måttet se i øjnene som følge af smitte fra Ornestation Horsens, har Hatting tilbudt de smittede besætninger en så latterlig lille kompensation, at det kun kan betragtes som arrogance og en nedværdigende attitude fra Hattings side, siger Kim Heiselberg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han oplyser, at det såkaldte ?tilbud? naturligvis er afslået.

- I betragtning af den attitude, som Hatting hidtil har vist over for de ramte besætninger, så er ordlyden i Hattings seneste salgskatalog fuldstændig uacceptabel, fastslår Kim Heiselberg.

Netop på grund af Hattings manglende villighed til reelle kompromisser med de forurettede svineproducenter er der nu kun et retsligt spor tilbage.

- Rettens ord er nu de ramte besætningers eneste håb for at få dækket deres tab, fastslår Kim Heiselberg.