Rådgivningsfirmaet Sagro køber 15 procent af Landinspektør Vest i et ønske om at udvide sit forretningsområde.

Rådgivningsvirksomheden Sagro med huse i Holstebro, Herning, Billund og Esbjerg har købt sig ind i Landinspektør Vest med kontor i Skjern og Herning.

Formålet for Sagro er at udvide virksomhedens forretningsområde med et felt, der samtidig er tæt på det nuværende primære arbejdsfelt, landbruget.

- Landinspektør Vest bliver en stærk samarbejdspartner, der kan hjælpe med en række af de sager, som vi i dag er nødt til at sende ud af huset, siger Sagro's adm. dir. Torben Jensen.

Han venter, at der vil komme god synergi ud af, at handler og projekter kan få erfarne folk ind over, med de muligheder, der ligger i at finde gode løsninger til gavn for landmændene.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi regner med, at der ligger et stort potentiale alene i de ejerskifter, som vi i forvejen har som en del af rådgivningsvirksomheden. Desuden har vi store forventninger til de jordfordelinger, herunder multifunktionel jordfordeling, som vi ved vil komme, siger Torben Jensen.

I praksis køber Sagro 15 procent, mens Tellus Advokater køber 10 procent.

Fokus på landbruget

Landinspektør Vest ejes med nu 75 procent af Malene Foldager Andersen, der startede sin karriere som landinspektør på Sjælland, hvor hun også blev partner i en virksomhed.

Hun ønskede dog at komme tilbage til Jylland, og i 2008 købte hun halvdelen af kontoret i Skjern. I 2014 købte hun de tidligere ejere ud, og i 2019 åbnede Landinspektør Vest en afdeling i Herning. Landinspektør Vest har i dag 4 landinspektører, to landmålere og to sagsbehandlere.

- For mig har det været vigtigt at kunne se værdien af et medejerskab, som samtidig kunne genere forretning, siger Malene Foldager Andersen.

Landinspektør Vest har i forvejen mange landbrugssager i mappen og opererer i hele Danmark, dog med vægt på det midt-vestjyske, hvor også Sagro aktuelt har flest kunder.

Hertil kommer, at der altid opstår mange spørgsmål i forbindelse med handler og ved byggesager, og her vil Landinspektør Vest og Sagro kunne trække på hinandens kompetencer indenfor matrikulære arbejder, jura, ejendomshandel, myndighedsbehandling, planlægning, miljøgodkendelser og lignende.

Landinspektør Vest rykker med udgangen af marts ind med tre mand i Sagros bygning i Herning.