Når Østjysk Landboforenings formand Henrik Nielsen tager ordet ved generalforsamlingen på torsdag den 5. marts, er forandringer og udfordringer nogle af nøgleordene i hans beretning.

- Forudsætningerne for at drive landbrug ændrer sig hele tiden. Det normale vejr er væk. Det normale marked er væk. De normale rammevilkår er væk. Hvad gør vi så? Hvordan skal vi drive landbrug? Vi er nødt til at agere i den verden, vi er en del af, og under de forhold, der er. Vi er nødt til at spille med. Hvis vi siger nej, kan vi ikke tjene penge i fremtiden, og det skal vi selvfølgelig. Men vi kommer ikke til at drive landbrug på samme måde, som vi har været vant til, understreger Henrik Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Østjysk Landboforening arbejder for at skabe bedre forhold for foreningens 550 medlemmer. Foreningen er garant for politisk arbejde, dialog og faglighed.

- Vi skal udfordre de rammer, vi er underlagt, men vi skal ikke bare sige nej. Det er glædeligt, at Aarhus Universitet erkender, at vi har haft ret i flere af de kritikpunkter, vi har rejst. Senest har vi oplevet ændrede minivådområdekort, regnefejl i udledningen af kvælstof og fejl i referenceåret 1900. Jeg kan kun sige, at det har regnet meget udenfor de sidste måneder, og at de har regnet meget forkert indenfor på Aarhus Universitet, siger Henrik Nielsen.

Generalforsamlingen holdes i LandbrugetsHus i Horsens og starter klokken 19.00.