Hvis man har åbnet en avis eller et nyhedssite indenfor det seneste halve år, er man næppe i tvivl om, at de konventionelle griseproducenter har kronede dage i øjeblikket. En rekordhøj eksport til Asien, med særligt Kina som den helt store motor har gjort, at prisen på grisekød nærmest er eksploderet. For Danish Crown datterselskabet Friland har det kinesiske eventyr ikke haft den store effekt på prisen, skriver Friland.

- På grund af stramme regler og procedurer omkring økologi i Kina, har vi ikke haft mulighed for at følge med vores konventionelle kollegaer ind på markedet, og det gør sig også gældende for salget af Frilandsgris. I detail sælger vi en stor mængde Frilandsgris gennem blandt andre MENY-slagterne, der gør et stort stykke arbejde med at markedsføre Frilandsgris i Danmark. På eksporten har vi fokus på nuværende og nye markeder, hvor vi begynder at se en positiv udvikling på både Frilandsgris og grisekød fra Friland Økologi, siger Claus Hein, der er direktør i Friland A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor er Friland i stand til at fastholde tillægget, og med en stigning på Danish Crown noteringen på 30 øre pr. kg, rammer den samlede afregning derfor 16,70 kr. pr. kg. i uge ti. Den tidligere rekord skal findes i uge 40 2012, hvor den samlede afregning på Frilandsgris var 16,50 kr. pr. kg.