Arla lander et overskud før skat på 347 millioner euro og ser tilbage på et år med stabil indtjening.

Koncernens omsætning steg til 10,527 milliarder EUR sammenlignet med 10,425 milliarder EUR i 2018 og 10,3 milliarder EUR i 2017.

Årets resultat før skat landede på 347 millioner euro sammenlignet med 342 millioner euro i 2018. Resultatet efter skat udgør 311 millioner euro. Af disse efterbetales 124 millioner euro, hvilket er betragteligt mindre end i 2018, hvor der skete en ekstraordinær udbetaling af hele årets nettoudbetaling på 290 milioner euro som følge af tørkens negative konsekvenser.

CEO Peder Tuborgh ser tilbage på et 2019 med en stabil Arlaindtjening på 36,6 EUR-cent/kg igennem hele året. Arla-indtjeningen er et mål for den værdi, som Arla skaber per kilo ejermælk.

- Vores internationale forretningsområde leverede for andet år i træk en tocifret omsætningsvækst med en volumenvækst for brandede produkter på 10,3 procent. Et vigtigt højdepunkt i dette segment var vores investering i en virksomhed, som fremstiller ost under Kraft® brandet i Mellemøsten og Nordafrika, og som er kommet rigtig godt fra start. Vi forventer, at den 12-årige licensaftale vil bidrage væsentligt til værdien af vores investeringer i det nye produktionsanlæg i Bahrain, oplyser Peder Tuborgh i årsrapporten.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Positiv virkning

Arlas flereårige effektiviseringsprogram Calcium får også et par ord med på vejen:

- Det blev solidt implementeret i det planlagte tempo i 2019. Transformationen spillede en væsentlig rolle for vores samlede resultater og vil fortsat have en positiv indvirkning i takt med at vi ændrer vores arbejdsmetoder og leverer bæredygtige omkostningsbesparelser. Der venter stadig en del hårdt arbejde forude, ikke mindst for Supply Chain, før vi når det samlede mål på 400 millioner euro.

Peder Tuborgh har i fremtiden øje for udviklingen inden for plantebaserede produkter.

- Vi vil også introducere vores egne plantebaserede produkter som supplement til vores kerneprodukter. Bæredygtighed er fortsat en trend, som påvirker den offentlige debat og forbrugernes valg, og vi vil derfor lancere nye initiativer, som skal øge tilliden til og relevansen af mejeriprodukter.