Der bliver taget udgangspunkt i to aktuelle salgsopstillinger, når Driftsøkonomi i Djursland Landboforening torsdag den 5. marts afholder temadag, som viser kommende landmænd, hvad det kræver at etablere sig som selvstændig landmand.

Driftsøkonomi i Djursland Landboforening står klar med en lidt anderledes temadag, som henvender sig til de landmænd, som ønsker at etablere sig som selvstændige landmænd, skriver Djursland Landboforening i en pressemeddelelse. Formålet med temadagen, der finder sted torsdag den 5. marts, er at tage udgangspunkt i to aktuelle salgsopstillinger, som dagen igennem bliver gennemgået af fagkonsulenter, finansieringsfolk, økonomirådgivere og advokat.

- Vi vil gerne synliggøre hele sagsgangen i etableringsprocessen - fra salgsopstilling til underskrift på skødet - for at forberede kommende selvstændige landmænd bedst muligt. Derfor tager vi denne dag også udgangspunkt i to aktuelle salgsopstillinger for at gøre det så realistisk som muligt, fortæller Jens Loff, driftsøkonomikonsulent, Djursland Landboforening.

Dagen skridt for skridt

Temadagen starter med, at deltagerne mødes på landbocenteret på Føllevej 5 i Rønde til en lille introduktion og en bid brød. Herefter bliver deltagerne delt op i 2 grupper - en gruppe tager ud på svineejendommen og den anden på kvægejendommen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Her får deltagerne en grundig gennemgang af ejendommen af ejendomsmægleren, fagkonsulenter og økonomikonsulenter. Det er naturligvis muligt at stille spørgsmål undervejs, skriver Djursland Landboforening i pressemeddelelsen.

Efter gennemgangen af ejendommene er der frokost på Landbocenteret. Eftermiddagen bliver brugt på fagkonsulenternes vurdering af ejendommen. Også her er der rig mulighed for debat og spørgsmål. Temadagen sluttes med en gennemgang af finansieringen af ejendommen. Her vil banken være tilstede for at gennemgå finansieringsprocessen. Vækstfonden deltager også med eksempler på finansiering, hvor de indgår. Her vil der også deltage økonomikonsulenter og en advokat, som gennemgår selve overdragelsesaftalen.

- Denne dag skal gøre landmanden opmærksom på, hvad det kræver at købe en ejendom. Alle relevante fagfolk er samlet, og det giver landmanden en god mulighed for at få en dialog om de tanker, som han har med i forbindelse med køb af ejendom, mener Jens Loff.