Den første prøveleverance af fossilfri methanol ankom torsdag til Emmelev A/S i Otterup på Nordfyn for at indgå i produktionen af klimavenlig biodiesel til trasnportsektoren, skriver Emmelev i en pressemeddelelse.

Methanolen er produceret på verdens første fabrik for kommerciel biomethanol på grundlag af træ. Det er det store svenske skovselskab Södra med 52.000 medlemmer og en omsætning på 24,6 milliarder svenske kroner årligt, som har etableret fabrikken, og Emmelev A/S har indgået en fast aftale med det svenske selskab om at aftage methanolen og anvende den i produktion af fossilfri biodiesel på grundlag af raps fra danske marker.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Medejer af Emmelev A/S, Morten Simonsen, glæder sig over aftalen med det svenske selskab og er tilfreds med at være den første aftager af den nye svenske methanol:

- Biodiesel kommer til at spille en vigtig rolle i klimaomstillingen af den danske transport- og energisektor, og vi er meget tilfredse med, at produktet nu bliver endnu mere bæredygtigt og endnu mere baseret på råvarer fra nærområdet - raps fra danske marker og træ fra svenske skove. Vi opfatter Sverige som en del af vores nærområde, og er glade for samarbejdet med Sveriges største skovselskab Södra, siger Morten Simonsen.

Södra viser gennem satsningen, at vi gør en indsats for cirkulær økonomi, ressourceudnyttelse og fossilfrihed, forklarer salgsdirektør i det svenske selskab, Viktor Odenbrink:

- Alle har indset vigtigheden af en overgang til fossilfrie alternativer, og derfor er vi godt tilfredse med, at vi kan præsentere denne fossilfrie biomethanol. Vi har erfaring med at levere fossilfrie produkter til brændstofindustrien og kemiindustrien, og det bygger vi nu videre på, siger Viktor Odenbrink.