Sammen med marts og april hører februar til de tre tørreste måneder på året jævnfør 1961-90 normalen. Ingenting går dog efter bogen, og det ligner, at vi er i gang med "århundredets længste efterår". Det ene lavtryk efter det andet har leveret mildt, blæsende og vådt vejr i usædvanlig lang tid, og det kan både ses og mærkes ude i naturen, skriver DMI.

Normalt falder der 43 millimeter i februar måned (reference værdi fra 2006-2015). Med over 125 millimeter flere steder er det pænt over normalen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DMI's klimatolog Mikael Scharling, har kigget nærmere på tallene og mener, at en ny nedbørsrekord er inde for rækkevidde.

- Det er helt klart den centrale og sydlige del af Jylland, som har fået mest nedbør. Billund topper med 132,9 millimeter, og generelt er der mange steder faldet mere end 100 millimeter siden 1. februar.

Det er voldsomt meget for en normalt relativt tør måned, og i øvrigt en periode, hvor der næsten ikke sker nogen fordampning. Den tidligere rekord for mest nedbør i februar lyder på 109 mm i 2002. Den rekord kan godt blive udfordret i år, hvis det ustadige vejr fortsætter, siger klimatolog Mikael Scharling.

Spørger vi vagtchef Klaus Larsen, som har indblik i vejret for de næste 10 dage, er det den milde, blæsende og våde vejrtype, som fortsat vil dominere måneden ud.

- Lavtryksaktiviteten over Nordatlanten er ret aktiv for tiden og ser ud til at fortsætte med at være det, så langt frem jeg kan se. Derved vil lavtrykkene fortsætte med at komme ind mod Danmark og Skandinavien fra vest, og der følger altid en front med, som vil kaste regn af til det meste af landet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Så vi kommer til at veksle i mellem dage med spredte byger og opklaring, og så dage, hvor mere sammenhængende regnvejr og flere skyer passerer landet. Vi har ikke varsler om kraftig nedbør ude, men nedbøren vil som sagt fortsætter de kommende dage, så der vil som udgangspunkt fortsat være høj risiko for oversvømmelser i de områder, der er ramt lige nu, siger klimatologen.

Følg med i nedbørsmængderne i din kommune i vejrarkivet.