Landbrugsstyrelsen anmelder sikkerhedsfejl til Datatilsynet. Landmændene modtager i disse dag brev fra styrelsen om lækagen.

3.390 CPR-numre har ved en fejl været offentligt tilgængelige under et kort på Landbrugsstyrelsens hjemmeside. Landbrugsstyrelsen har rettet fejlen med det samme og anmeldt sikkerhedsbruddet til Datatilsynet.

En større gruppe landmænd modtager i disse dage et brev fra Landbrugsstyrelsen. Årsagen er, at CPR-numre på 3.390 landmænd har været tilgængelige under et kort på Landbrugsstyrelsens hjemmeside. Kortene er svært tilgængelige data. Det fremgik ikke af filen, at der var tale om CPR-numre, og de var ikke forbundet med navne. CPR-numrene har været forbundet med data på marker, som de pågældende personer havde tilsagn til, skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Sikkerhedsbrist

- Selvom risikoen for, at CPR-numrene er blevet misbrugt, er lille, betragter vi det som en alvorlig sikkerhedsbrist fra vores side, og vi har straks rettet op på fejlen og meldt det til Datatilsynet. Det burde ikke have været muligt, og det beklager vi dybt over for de landmænd, som er blevet ramt af vores fejl. Vi er nu i gang med at gennemgå vores procedurer, så vi undgår lignende fejl, siger underdirektør med ansvar for IT i Landbrugsstyrelsen Franci Johansen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Landbrugsstyrelsen opdagede fejlen den 12. december 2019. Det forkerte kortlag blev fjernet fra servicen med det samme. Landbrugsstyrelsen har indberettet fejlen til Datatilsynet, ligesom alle personer, som er berørt af fejlen, har fået direkte besked.