Bestyrelsesformand i Danish Agro, Jørgen H. Mikkelsen, er tilfreds med, at der kan sikres udlodning til medlemmerne på trods af et udfordrende 2019.

Danish Agros soliditet er i 2019 steget til 30,9 procent, og dermed er det muligt at udlodde 25 procent af overskuddet efter skat til medlemmerne.

Dermed kan Danish Agros medlemmer se frem til at modtage i alt 35 millioner kroner i overskudsudlodning.

- Det er yderst positivt, at soliditeten i Danish Agro-koncernen er øget med 1,2 procentpoint til 30,9 procent i det, der har været et udfordrende år for koncernen. Derfor er det glædeligt, at vi endnu en gang er i stand til at tilgodese vores medlemmer gennem overskudsudlodning. Det er et naturligt mål for os som andelsselskab, at vi er i stand til at præmiere vores medlemmer, når de økonomiske forudsætninger er til stede, siger Jørgen H. Mikkelsen.

Han mener, at Danish Agro både finansielt og kommercielt står stærkt ved indgangen til 2020, og derfor også sætter sig høje finansielle mål for det kommende år.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har ambitioner om at skabe så meget værdi for vores medlemmer som muligt. Det skal ske i dagligdagen gennem et værdiskabende samarbejde med os, og så sigter vi efter at kunne sikre overskudsudlodning ved årsregnskabets afslutning. For 2020 sigter vi efter et resultat før skat i niveauet 500 millioner kroner og en soliditetsgrad i niveauet 32 procent, siger han.