Europæiske hvede op mellem en halv til en hel procent på de lange og de korte terminer.

Dagens afgrødekommentar fra Jyske Markets: USDA kommer som nævnt i gårsdagens kommentar med deres månedlige WASDE rapport vedrørende forsyningsbalancen på den globale afgrødemarkeder. Derudover kommer brasilianske CONAB også med nye tal for henholdsvis arealer, produktion og forventede udbytter for både sojabønner og majs. Den brasilianske sojahøst er så småt skudt i gang, og det estimeres, at 16 procent af høsten er landet.

Analytikerne forventer, at CONAB opjusterer både produktion og udbytter på sojabønnerne, mens de for majsens vedkommende forventer en stigning i produktion fra 98,7 millioner tons til 100,59 millioner tons, mens de estimerer marginalt faldende udbytter. Selvom vi i udgangspunktet forventer en flad udvikling i priserne hen imod WASDE i aften, så kan tallene fra CONAB sagtens sætte deres præg på prisudviklingen, når de bliver offentliggjort kl. 13 dansk tid.

Der ligger store short positioner i både sojabønner og sojaskrå, og et par prispositive nyheder kan hurtigt få stigningerne til at eskalere hvis fondene skal ud og lukke deres short positioner ned. Sojabønnerne steg i går for femte dag i træk, og noget kunne tyde på, at nogle shortpositioner allerede er blevet lukket ned forud for dagens rapporter.

Det bliver endvidere interessant at følge hvorvidt der er overensstemmelse mellem udmeldingerne fra CONAB og USDA. Der var endvidere i går rygter om, at Kina har sikret sig tre laster med amerikanske sojabønner.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Udmeldingen om en algerisk hvedetender, som blev meddelt markedet i lørdags sendte i gårsdagens handel den europæiske hvede op mellem en halv til en hel procent på henholdsvis de lange og de korte terminer. Hovedsageligt køber algerierne deres hvede i Frankrig, og det rygtes også, at det var tilfældet denne gang. Udsigten til nye salg af fransk oprindelse var med til at få Matif til at stige i gårsdagens handel.

Palmeolien falder igen her til morgen, og ser ud til at indkassere den femte dag i streg med faldende priser. Som vi nævnte i går, så er lagrene for nuværende lave, men udsigten til, at den malaysiske produktion vil stige når vi når hen til marts/april kombineret med udbruddet af coronavirus holder i disse dage en hånd over priserne.