Askildrup Agro og Flemløse Maskinforretning indtræder i Bednar-forhandlernetværket i Danmark.

Fra januar 2020 kan Flemløse Maskinforretning på Fyn og Askildrup Agro i Randers kalde sig for Bednar-forhandlere, da de har indgået aftale med Bednar-importøren Maskinhandler Indkøbsringen (MI) om at forhandle og servicere Bednar maskinprogram. Derved udvides Bednar forhandlernetværket i Danmark til at omfatte fem forhandlere:

J. Hundahl i Nordjylland, Askildrup Agro i Midtjylland, PN maskiner i Syddanmark, Flemløse Maskinforretning på Fyn samt Røstofte maskiner øst for Storebælt.

Strategisk udvidelse

Hos MI er de godt tilfredse med de to nye, strategiske samarbejder, som betyder, at de udvider forhandlernet- værket fra fem til fem forhandlere.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Derved bliver redskaberne mere tilgængelige for kunderne, samtidig med at det stadig er attraktivt for forhandlerne, da de har store distrikter.

- Det er vigtigt, at vi dækker hele landkortet, for vi har et unikt produkt, som adskiller sig fra mange af vores konkurrenter ved at kunne tilbyde ekstra store arbejds- bredder, hvilket især er efterspurgt af de større landbrug og maskinstationer, fortæller Christian Kyhn Lorenzen, sælger hos MI.

Fra Tjekkiet til Danmark

I Danmark fokuseres der primært på redskaber til jordbearbejdning, herunder discharver, såbedsharver, halm- strigler og såmaskiner. Produktudvalget hos Bednar er stort, og det vokser hele tiden i takt med ønsker fra branchen.

Bednar er en forholdsvis ung virksomhed, der blev grundlagt i 1997, men som ifølge MI på kort tid har formået at gøre sig bemærket som en stærk og proaktiv virksomhed i branchen.

Virksomheden ejes af grundlæggeren Ladislav Bednar og er beliggende i Tjekkiet. Der er tale om en producent, som har specialiseret sig inden for et begrænset felt; jordbearbejdning, såning, gødskning og mulchning.

Der er en tæt forbindelse mellem Danmark og Tjekkiet, hvorden nye Omega såmaskine blandt andet blev testkørt i Danmark, hvorved MI deltog aktivt i udviklingen af maskinen..

På nuværende tidspunkt beskæftiger Bednar 250 personer og eksporterer til mere end 35 lande. I 2019 blev produktionen udvidet med en toetagers produktionshal for at kunne følge med efterspørgslen efter de gule redskaber.