Der lyder ros til Landbrugsstyrelsen fra L&F for nyheden om, at danske landmænd kan søge støtte for seks millarder kroner.

Niels Peter Nørring, områdedirektør for Bæredygtighed, Miljø & EU i Landbrug & Fødevarer, kommenterer her på baggrunden af nyheden om, at Landbrugsstyrelsen vil lade 40.000 landmænd søge støtte for seks millarder kroner.

- Vi er rigtig glade for, at Landbrugsstyrelsen har lyttet til os og nu har været ude i medierne og love, at ansøgningsrunden bliver bedre i år, så nu forventer vi, at det vil ske. For den performance, vi har set i 2019, har været under al kritik. Det har vi påpeget flere gange over for styrelsen. Et eksempel på den groteske situation fra sidste år er blandt andet, at ansøgningsrunden for nyt tilsagn til økologisk arealtilskud og plejegræs endnu ikke er afsluttet her over et halvt år efter frist på grund af IT-problemer.

- Det er helt afgørende, at systemerne fungerer og er ordentligt gennemtestede, så der ikke er nogle landmænd, der kommer i klemme på grund af fejl og mangler i systemerne. Det er slet og ret ikke fair behandling.

- Man har i år valgt at afskaffe "først til mølle"-princippet, og det vil forhåbentligt være med til at forbedre situationen. Til gengæld er vi allerede nu bekymrede for håndteringen af betalingsrettigheder og ansøgning om udbetaling af de nye tilsagn, som endnu ikke er tildelt, fordi det ikke har været muligt at søge dem endnu. Det er klart, at vi kommer til at følge situationen meget tæt i den kommende tid, siger Niels Peter Nørring.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce