Veganerpartiet har givet Den Lille Havfrue grisemaske på i protest mod svineeksporten til Kina.

Veganerpartiet har udført overgreb mod Den Lille Havfrue på Langelinie. I dag klokken 13 går det også ud over HC Andersen-statuen på Rådhuspladsen, der også får en grisemaske på.

- Veganerpartiet vil drage en parallel til de forfærdelige forhold, vi udsætter danske dyr for og den mangel på ansvar, vi som land tager, når vi bryster os af vores griseproduktionen - herunder eksporten til Kina, skriver Veganerpartiet i en pressemeddelelse.

Den Lille Havfrue på Langelinie fik i går en grisemaske og optegnet tegnede pladskravene for en dansk, fuldvoksen gris rundt om hende.

Planen er at sætte masker på statuer flere steder i Danmark i løbet af den næste stykke tid for at sprede budskabet, skriver Veganerpartiet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Aktivisterne nægter at kalde det hærværk af stauerne, da grisemaskerne kan tages af og ikke efterlader varig skade. De har også selv anmeldt protesterne og aktionerne til politiet.

- Vi har skam tænkt os om og undersøgt juraen, så man kan ikke kalde det for hærværk, fortæller repræsentant for Veganerpartiet.