En ulv er fanget på vildtkamera ved Skallerup i Nordjylland.

En mulig ulv, som flere skovgæster oplevede i Tornby Klitplantage, syd for Hirtshals, i søndags, er formentlig blevet fotograferet søndag morgen. Et vildtkamerafoto fra Skallerup, der ligger blot få kilometer længere mod sydvest, viser i hvert fald et stort rovdyr, som ulvekyndige vurderer til at være mulig ulv, skriver Erik Poulsen, redaktør på Facebook-gruppen: Her er ulven i Danmark.

Efter den første melding om ulv i området i søndags har Facebook-gruppen fået yderligere en øjenvidneberetning fra to skovgæster:

- Min kone og jeg så også ulven i Tornby Klitplantage søndag 19. januar 2020, klokken 13.23 i fire omgange på Dalgårdsvej ved åbne areal ved bål/shelterplads. Det var en stor oplevelse, og der er ingen tvivl om, at det var en ulv. Desværre mislykkedes mine foto-forsøg. Forbavsende, da der var rigtig mange skovgæster i det gode vejr, siger de to skovgæster om mødet med ulven.

- Den usky adfærd kunne pege i retning af hanulven GW781m, der har opholdt sig i Nordjylland siden efteråret 2017 og er kendt for at have dræbt husdyr i både Jylland og Slesvig-Holsten, mener Erik Poulsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Den har flere gange i og omkring Skagen vist sig ret ugeneret i klitlandskabet og i nærheden af sommerhuse. Det vil dog i så fald være første gang i mere end halvandet år, at den officielt er fotograferet så langt mod sydvest i Vendsyssel. Seneste foto er taget den 4. maj 2018 mellem Hirtshals og Hjørring, siger Erik Poulsen.

Han understreger, at det ikke er usædvanligt, at en enlig hanulv strejfer omkring. Ikke mindst på nuværende tidspunkt, hvor det er parringstid.