Sanktioner får efterspørgslen efter russisk ost til at eksplodere, og den russiske stat sprøjter millioner af kroner ind i mejerisektoren, oplyser DR.

De europæiske markeder er i dag lukket land for russerne. Siden Rusland annekterede Krim-halvøen i 2014 har internationale sanktioner sat en effektiv stopper for importen.

Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. For eksempel har sanktionerne betydet, at efterspørgslen efter russisk fremstillet ost er eksploderet.

Det oplyser dr.dk, som har talt med osteproducenten Oleg Sirota. Han er så begejstret for sanktionerne, at han kunne finde på at rejse mindesmærker for Obama, Merkel og Hollande, hvis sanktionerne fortsætter i de kommende ti år.

Oleg Sirota har nu 20 ansatte i sit ostemejeri, og han kan ikke producere ost nok. For fem år siden modtog han fra den russiske stat hvad der svarer til 5,5 millioner kroner - og pengene skal ikke betales tilbage, fordi det står øverst på den russiske regerings dagsorden at få udviklet mejerisektoren.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce