Messen ScanMek hos Scantruck bød på lidt af hvert, med salget af blandt andet et stort 36 tons sorteranlæg.

En af de største salg under ScanMek 2020 var den36 tons tung McCloskey S190 mobilsorterer. Den kom til at markere et af yderpunkterne af de to messedage, hvor der også blev solgt tilbehør i småtingsafdelingen.

ScanMek 2020 fordelte sig traditionen tro over to dage, og nøjagtig som mange gange tidligere var det hovedsagelig på førstedagen med færreste gæster, der blev skrevet flest slutsedler.

- I alt solgte vi 48 maskiner på de to dage. Det er et rigtig fint antal, men erfaringen viser, at vi efterfølgende kommer til at levere flere maskiner. Mange kommer jo på ScanMek for at kigge og få en første snak med vores sælgere og måske aftale en demonstration. Så oven på to travle messe-dage får vi først nu rigtig travlt med at følge op og regne tilbud ud, fortæller salgschef Claus Bjerregaard hos Scantruck.

Rift om de røde

Da sværvægterne hos McCloskey altså også stemplede ind med et solgt-skilt, kunne Scantruck-folkene notere, at der blev givet håndslag på maskiner af stort set samtlige import-mærker. Hos hovedmærkerne Komatsu og Manitou toppede henholdsvis en ny 20 tons WA380-8 gummihjulslæsser og en MRT2550 rotations-teleskoplæsser med god udsigt - løftehøjden er 25 meter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I det hele taget var der rift om de røde Manitou-maskiner, hvor Scantruck kunne vise den nye elektriske bomlift 200ATJe Oxygen. Selv om der var tale om en prototype, blev der skrevet slutsedler på to styk af maskinen til levering, når den officielt indgår i produktprogrammet. Også en ny knækstyret Manitou landbrugsteleskoplæsser skal sendes fra Skive til en ny ejer.

Fremtiden er her nu

ScanMek havde et specielt hjørne for Smart Construction, hvor Scantrucks specialister forklarede om den fremtid for entreprenørbranchen, som Komatsu allerede har taget hul på. De intelligente Komatsu-maskiner med integreret maskinstyring og muligheden for totalstyring af bygge- og anlægspladser viste sig at være varme emner for mange entreprenører.

- Bortset fra det fine maskinsalg, var den helt store oplevelse på ScanMek 2020 den positive stemning. Vi kunne markere 10-års jubilæet som importør og forhandler af Komatsu med en messe totalt blottet for krisesnak og bekymrede miner, men derimod med masser af optimisme, siger salgschef Claus Bjerregaard.