Myndighederne forventer at mere end 15.000 deltagere og cirka 100 traktorer vil gå og køre i protestmarch i weekenden i Berlin.

I anledning af landbrugs- og fødevaremessen Green Week ønsker flere tusinde mennesker at demonstrere for et mere miljøvenligt landbrug lørdag i Berlin. En alliance af landmænd, klima- og dyrerettighedsaktivister og andre foreninger har opfordret til dette. Initiativet "Vi er træt af!" Forventer mindst 15.000 deltagere og 100 traktorer, når protestmarschen afholdes for tiende gang, skriver den tyske avis Berliner Morgenpost.

Samtidig med fødevaremessen mødes regeringsrepræsentanter fra omkring 70 lande også til en konference med landbrugsministre. Værten er forbundsminister Julia Klöckner (CDU). Det vigtigste emne denne gang er handelens rolle i den globale fødevaresikkerhed.

Protestdemostrationen startede fredag, og myndighederne forventer at demonstrationen vil fortsætte både lørdag og søndag med risiko for trafikkaos i Berlin.

Landmændene drives af frustration. Det var mindre end fire måneder siden, at initiativet "Land skaber forbindelse" blev lanceret. De kritiserer den føderale regerings landbrugspolitik, de ønsker at blive hørt. Kritikken fokuserer på den nye, strengere gødningsforordning for den føderale regering og frygt for et pesticidforbud, skriver den tyske avis.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Politiet i Berlin forventer betydelige trafikale problemer langs ruterne lørdag.