Lige nu samles over 250 medlemmer af Danske Maskinstationer & Entreprenører (DM&E) til de årlige Vidensdage i Vingsted, hvor der er over 40 indlæg samt stort networking i branchen, og Maskinbladet er naturligvis også på pletten.

Vidensdagene er en fast tradition hos DM&E, hvor der er indhold til både ejere, ledere og administrative medarbejdere i DM&E's medlemsvirksomheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Der er cirka 250 interesserede medlemmer fra DM&E til Vidensdage 2020.

For flere brancher

Udover indlæg, der henvender sig til landbrugsmaskinstationerne, er der også indlæg for entreprenør- og kloakmestervirksomheder samt skoventreprenører, og der er en række fællesindlæg, som behandler mere generelle emner. Eksempelvis vil der være

fællges paneldebat mellem førende danske banker med fokus på branchens udvikling i fremtiden samt indlæg om forretningsudvikling, markedsføring, sundhed og konflikthåndtering. Det klare mål er, at skabe inspiration, forandringslyst samt give konkrete idéer til forbedring af virksomheden.

DM&E har i år planlagt vidensdagene med fokus på FN's 17 verdensmål. Mange virksomheder forholder sig allerede til dem, eller også kommer de til det i fremtiden, og derfor er det et gennemgående tema på årets vidensdage. Men selvom dagene har et nyt fokus i år, vil de som sædvanlig være præget af helt konkrete faglige emner, der giver værdi til virksomhederne.

Er robotteknologi noget for maskinstationerne?

Førende robot- og dronefolk kommer med input til, hvad robotter kan gøre for en maskinstation og giver også en præsentation af, hvad robotterne kan.

- Hvis vi skal dyrke 30 procent af det samlede landbrugsareal økologisk, er det maskinstationerne, der kommer til at gøre en stor del af det. Men som økologien drives i dag, vil der komme til at mangle mandskab, fortæller Gerth Petersen Holm, konsulent i DM&E Agro.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Derudover vil robotterne hjælpe til at mindske udbytteforskellen mellem konventionelt og økologisk landbrug. Robotter vil være med til at muliggøre nogle sædskifter, hvor vi kan bruge roerne til at fjerne ukrudtsproblemer og have roen med som en afgrøde, som opsamler næring og CO2 i det sene efterår. Det er derfor, vi har taget robotteknologi med til vidensdagene. Robotter kan nemlig løse mange af de udfordringer, vi har i det økologiske landbrug. I forhold til mandskab kan robotter hjælpe til, at vi kan spare 150 timer pr. hektar ved lugning i visse afgrøder, fortæller Gerth Petersen Holm, konsulent i DM&E Agro.

Hvordan løser vi opgaverne fremover?

Klima og robotter er emner, som maskinstationerne ikke kan komme udenom, og til DM&E Vidensdage står kompetente indlægsholdere klar med den nødvendige viden.

- Ved at møde op til vores vidensdage som maskinstation får du den nyeste viden, som du skal bruge næste år, men du får også den nyeste viden, du skal bruge inden for de næste fem år, fortæller Gerth Petersen Holm og fortsætter:

- Udover den viden, som vi vil give deltagerne, kan de også stille spørgsmål til indlægsholderne, som jo er nogen af dem, der er med til at tegne, hvordan fremtiden kommer til at se ud.