Udviklingschef Anders Andersen er kommet godt i gang med sit nye job hos SLF - Sønderjysk Landboforening, skriver SLF i en pressemeddelelse. Startskuddet for Anders lød mandag 6. januar, hvor han også deltog i SLF's traditionsrige nytårskur i Agerskov Hallen. Og allerede her følte han sig meget inspireret til den nye opgave.

- Der er ingen tvivl om, at 2020 bliver forandringernes år. Det viste nytårskuren med al overbevisning. Som formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild sagde, så har landbruget været klar på forandringer gennem mange årtier, men man kan jo også tydeligt fornemme, at nogle af de kommende ændringer, som den nye regering vil kræve gennemført, kommer til at gøre ondt på mange, siger Anders Andersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En del af løsningen

Trods de bekymrede miner og udtalelser omkring sig, så sad den nye udviklingschef i salen den aften og tænkte på de muligheder, han også så for sig. Mange forhold oplever landbruget forståeligt nok som krav og regler, der spænder ben, men Anders Andersen ser også løsninger, som landmænd kan lave forretning på:

- Der er flere forhold, der optager mig meget, og som spiller meget godt ind i de grønne løsninger, som landbruget vil få som forretningsmuligheder i de kommende år. En af dem er energi: Sol, vind og biogas - alle sammen energikilder som samfundet skal have til at lykkes - og hvor vi ikke kommer udenom, at landmænd er en del af løsningen, pointerer Anders Andersen.

En stor mulighed

Anders Andersen vil derfor i den kommende tid bruge en del kræfter i SLF på at understøtte processer, der skal være med til at skabe mere vedvarende energi i lokalområdet. Vi skal facilitere projekter mellem energiselskaber, kommuner, landmænd og det lokale samfund. Ligeledes gælder udtagning af jord og jordfordelinger. Anders er allerede i gang med flere konkrete projekter på disse områder. Vigtigt for mig i hver situation er, at vi sikrer forretning for den enkelte landmænd, som deltager, pointerer han i pressemeddelelsen fra SLF:

- Vi er nødt til at se løsninger og gribe de muligheder, der er. Og netop indenfor solceller, vindmøller og biogas kan jeg se en langsigtet god forretning for landbruget. Samtidig er det også opgaver, der kan knytte landbruget tættere til det lokale samfund, som landmanden jo er en del af, hvilket forhåbentligt kan skabe forståelse og være med til at trække i en positiv retning, siger Anders Andersen.

Udover udviklingschef skal Anders Andersen også bestride jobbet som chef for Syddansk Kvæg og samtidig rådgive og servicere sin egen kundeportefølje. Han udfører alle funktioner fra SLF's kontor i Vojens.