Bæredygtigt Landbrug skruer op for retorikken på NutriFair med budsabet om, at det skal være slut med "verdensfjerne og fiktive modeller".

"Målinger frem for modeller - Oprensning frem for oversvømmelser". Sådan lyder overskriften for et møde, som Bæredygtigt Landbrug (BL) vil holde på den kommende landbrugsmesse - NutriFair - i Fredericia.

Mødet holdes torsdag den 16. januar, hvor BL's chefjurist Nikolaj Schulz vil komme med den opfordring, at hver enkelt landmand skal være uhyre vågen, inden kommunerne går i gang med de mange vandløbsprojekter.

Derefter fortæller Søren Vestergaard om sin mangeårige kamp - der langt om længe lykkedes - for at få renset op i Værebro Å på Sjælland.

Reelle målinger

- Men alting handler ikke om vand. Slet ikke efter den røde regerings seneste indgreb i forhold til landbrugserhvervet. Derfor giver mødet i Fredericia også de fremmødte en status på Bæredygtigt Landbrugs aktuelle arbejde og sager, eksempelvis oprøret mod de nye efterafgrødekrav, oplyser foreningen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det skal være slut med verdensfjerne og fiktive modeller. Vi forlanger at blive reguleret ud fra reelle målinger, hvor de findes, fortæller BL-direktør Hans Aarestrup.

Mødet holdes i lokale K1, men Bæredygtigt Landbrug kan også træffes på stand A-1260 under hele messen, der finder sted i dagene onsdag den 15. og torsdag den 16. januar.