Maskinforretning med rødder i det jyske fordobler resultatet.

S.D. Kjærsgaard A/S med hovedsæde i Frejlev ved Aalborg har i sit seneste regnskab, som sluttede 30. september opnået et resultat før skat på 3,750 millioner kroner før skat.

Det skal sammenholdes med året før, hvor resultatet var 2,188 millioner kroner før skat. Ledelsen skriver i sin beretning, at de finder det opnåede resultat for tilfredsstillende. Således slutter resultatet efter skat for året 1. oktober 2018 til 30. september 2019 på 2,9 millioner kroner mod 1,6 året før.

En stærkere virksomhed

S.D. Kjærsgaard fortæller, at man har en soliditetsgrad på 38,9 procent mod 29,7 procent året før, grundet reduktion i varelagrene og debitormassen. Samtidig er lønomkostningen reduceret, og fra virksomhedens ejer og direktør Palle Kjærsgaard lyder det:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har optimeret, og fået forankret en stærk ledergruppe, der i høj grad sammen med et super kompetent personale skal have æren for forbedringen i årets resultat, med et stærkt fokus på kunde- og medarbejder tilfredshed læses tydeligt.

Virksomheden har fået nye medlemmer i bestyrelsen, der efter generalforsamlingen består af formand Ole Vinther Kjærsgaard, Palle Kjærsgaard, Søren Vinther Dengsø Kjærsgaard, Jørgen Holmgaard og Mads S. Henriksen.

Virksomheden forventer en moderat vækst i aktivitet for 2019/20 og et forbedret resultat i forhold til 2018/19 regnskabet fremgår det af årsrapporten.

rich-media-1
Lederteamet hos S.D. Kjærsgaard (fra venstre) Steffen Jensen, Palle Kjærsgaard, Marinus Soelbjerg, Michael Høst, Brian Bo Jensen og Palle Nielsen. Foto: S.D. Kjærsgaard.

Maskinbranchen

Maskinbranchen står foran fortsatte konsolideringer og SDK forhandler regionalt i Nord- og Østjylland mærket Case IH Agriculture, der har sine hovedsæder i Østrig og USA. SDK oppebærer regionalt en markedsandel omkring 25 procent på traktorer. For høstmaskiner sælger virksomheden cirka hver tredje Case IH Axial Flow-mejetærsker i Danmark.

rich-media-2
S.D. Kjærsgaard sælger cirka hver tredje Case IH Axial Flow-mejetærsker i Danmark. Arkivfoto: Morten Damsgaard.

For entreprenørmaskiner importerer og forhandler virksomheden i hele Danmark blandt andet mærker som Case Construction med sine rødder i USA tilbage fra 1842, Dieci teleskoplæssere og Promove hydraulikværktøjer fra Italien og Mikasa kompaktionsmateriel fra Japan.

Også på Sjælland

I 2018 etablerede virksomheden afdeling på Sjælland, da halvdelen af entreprenør-maskinmarkedet ligger netop her, et potentiale den nordjyske maskinhandel vil have en større bid af i 2020. Virksomheden har i regnskabsåret påbegyndt en yderligere udvidelse på Sjælland i hovedstadsområdet, med opførsel af et showroom, der forventes at stå færdigt i foråret 2020, som også er året hvor virksomheden kan markere 90 året for grundlæggelsen.

Udover egne afdelinger i Vrå, Frejlev, Hornslet og Karlslunde med salg og service har S.D. Kjærsgaard også et net af forhandlere med hvem der samarbejdes omkring salg og service af produkterne.

rich-media-3
I 2018 etablerede virksomheden afdeling på Sjælland, da halvdelen af entreprenør-maskinmarkedet ligger netop her, et potentiale den nordjyske maskinhandel vil have en større bid af i 2020. Arkivfoto.