Landsskatteretten afgjorde sidste år, at erstatning for let, middelsvær og svær strukturskade er omfattet af ejendomsavancebeskatningslovens § 11 og fortjenesten er derfor skattefri. Landsskatterettens afgørelse indebærer en praksisændring og deraf følgende adgang til genoptagelse, skriver Seges i en pressemeddelelse.

I tilfælde hvor Skattestyrelsen har kendskab til, at skatteansættelserne er forhøjet i henhold til den nu underkendte praksis, vil Skattestyrelsen genoptage sagerne af egen drift.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Seges vurderer, at 800-900 lodsejere kan få penge tilbage i de sager, hvor Skattestyrelsen har foretaget fejlagtige forhøjelser. I øvrige tilfælde skal den skattepligtige selv rette henvendelse til Skattestyrelsen.

Det er Seges' vurdering, at Landsskatterettens afgørelse og Skattestyrelsens styresignalet har betydning for væsentlige flere landmænd, da der vil være landmænd, som har selvangivet let, middelsvær og svær strukturskade som skattepligtige, da de har rettet sig efter Skatterådets afgørelse fra 2011. De ramte landmænd har nu også mulighed for at søge om genoptagelse, så beløbene bliver skattefrie.

Indkomståret 2016 og senere indkomstår er omfattet af reglerne for ordinær genoptagelse. Fristen for at anmode om genoptagelse er 1. maj 2020.

Der kan ske ekstraordinær genoptagelse af sager, der vedrører indkomstårene 2013-2015, da indkomståret 2013 er det første indkomstår, der har været til prøvelse i Landsskatterettens afgørelse. Seneste frist for at anmode om genoptagelse er den 15. maj 2020, skriver Seges.

Kontakt en økonomirådgiver i din DLBR-forening, hvis du har betalt skat af en erstatning for let, middelsvær strukturskade og gerne vil have vurderet, om du bør anmode om genoptagelse.