Ifølge den nye finanslov skal udenlandske medarbejdere ikke længere betale for dansk undervisning. Det mener SLF er meget positivt.

I den nye finanslov er det netop besluttet, at udenlandske arbejdstagere ikke længere skal betale for deres danskundervisning. Dette tiltag hilser SLF - Sønderjysk Landboforening - meget velkommen, skriver SLF i en pressemeddelelse.

HR konsulent Frida Søllingvraa beskæftiger sig med rekruttering af primært udenlandsk arbejdskraft til dansk landbrug, og det har hun gjort i over 15 år.

Danskkendskab er vigtig

Frida Søllingvraa har flere gange oplevet, at udenlandske medarbejdere i landbruget har droppet deres dansk undervisning, fordi de selv skulle betale et gebyr:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

-Vi ved, at mange har afholdt sig fra at tage danskkursus, og vi ved også, at mange landmænd har efterspurgt danskundervisning til deres medarbejdere, siger Frida Søllingvraa.

- Kendskabet til sproget er meget vigtigt for integrationen på arbejdspladsen og i det lokalsamfund, man bor i - via undervisningen får medarbejderen også en forståelse for dansk kultur.

SLF har tidligere haft flere forskellige samarbejder om danskundervisning til udenlandske medarbejdere. Disse samarbejdsmuligheder vil rådgivningsvirksomheden nu overveje at genoptage.