Fødevareminister Mogens Jensen har været på besøg hos JH Agro for at drøfte miljø- og klimateknologi.

- Hos JH Agro A/S havde vi den store glæde, at kunne byde velkommen til Mogens Jensen, Minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling, og minister for nordisk samarbejde 2. december, fortæller Lars Rahbæk, CEO hos JH Agro.

- Vi havde rig mulighed for at præsentere vores miljø- og klimateknologi JH Forsuring NH4+ og JH SmellFighter for ministeren og hans følge, og derudover havde vi en god drøftelse omkring den stigende nationale og globale bevidsthed om miljø- og klimaudfordringen, og de deraf afledte udfordringer og muligheder for landbruget, og fødevaresektoren i det hele taget, fortæller Lars Rahbæk.

For JH Agro er det afgørende, at det ikke er landmanden alene, som skal bære investeringen i miljø- og klimateknologier, men at dette støttes af hele Folketinget og den brede befolkning.

- Ministeren fremlagde de mange initiativer på forskning, støttemidler og klimapartnerskaber, og vi var enige med ministeren om, at vi i Danmark har en enestående chance for at markedsføre klimavenlige fødevarer. Det fordrer dog også, at forbrugerne honorerer landmændene for deres investeringer og indsats på området, for ellers vil det udhule den enkelte landmands rentabilitet over tid, skriver JH Agro i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

JH Agro arbejder på en ny teknologi til gylleforsuring, som de regner med kan blive godkendt på den danske Teknologiliste indenfor 1½-2 år. Her er der et potentiale for, at landmanden kan få et højere gasindhold i den forsurede gylle, hvilket har stor værdi for både landmanden og biogasanlæg.

- Vi havde derfor en god drøftelse med ministeren omkring den hidtidige og fremtidige investering i biogasanlæg i Danmark, fortæller Lars Rahbæk.