Den amerikanske maskinkæmpe Deere & Company har netop offentliggjort regnskabet for fjerde kvartal, der sluttede den 3. november. Den viser for landbrugsmaskinerne en fremgang i omsætningen fra 8,343 milliarder dollars i 4. kvartal 2018 til 8,703 milliarder dollars i 4. kvartal 2019. Det svarer til en fremgang på 4,1 procent.

Ifølge Ritzau har Deere & Company dermed overgået analytikernes forventninger, der lød på 8,4 milliarder dollars.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Koncernens forventninger til næste år lyder på et samlet nettooverskud på mellem 2,7 og 3,1 milliarder dollars. Dette er dog en skuffende udmelding. Bloomberg News' estimat lyder ifølge Ritzau på 3,46 milliarder dollars.

- John Deeres resultater afspejler fortsat usikkerhed i landbrugssektoren, sagde administrerende direktør John C. May ved regnskabets fremlæggelse. Han tilføjede:

- Handelskrig og vanskelige dyrknings- og høstforhold har medført, at mange landmænd er blevet forsigtige med at foretage store investeringer i nyt udstyr. Tab på leasingkontrakter og generelle ugunstige økonomiske forhold har stimuleret efterspørgslen efter mindre udstyr.

Positive udsigter

- Trods udfordringerne ser fremtiden dog lovende ud for Deere, sagde May og fortsatte:

- Med udvikling af ??præcisionsteknologier ser vi os godt rustet til at levere smartere, mere effektive og bæredygtige løsninger til vores kunder. På samme tid er vi forpligtet til en vellykket udførelse af vores strategiske plan og har iværksat en række foranstaltninger for at skabe en slankere organisationsstruktur, lød det fra direktøren.