Ifølge Martin Merrild, formand for L&F, giver Danmark unikke muligheder for unge landmænd som et af de eneste lande i verden.

De omkring 220 fremmødte til Landbrugskonferencen - sammen skaber vi landbrugets fremtid, der foregik i Silkeborg, fik at høre om fremtidens finansiering i landbruget. Her gik Torben André Pedersen, landbrugsdirektør i Nordea og Anders Harck, formand for økonomi og virksomhedsledelse på scenen med oplæg inden for emnet.

Derudover talte Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer også om underemnet Finansiering af landbrugets udvikling.

Ifølge formanden giver Danmark en unik mulighed til unge landmænd, når det gælder finansiering, hvis man sammenligner med andre lande.

- Vi har verdens bedste finansiering. Ingen steder i verden man har de finansieringsmuligheder til landmænd. At det så også er gode produkter, vi kan få, fordi vi kan få obligationslån, der er kompatible er unikt, sagde Martin Merrild og tilføjede:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det giver unge landmænd en mulighed for at komme i gang.

Martin Merrild lagde blandt andet også vægt på den positive vækst i dansk jord, der bliver forpagtet:

- Der bliver mere og mere jord forpagtet, og mulighed for lav kapitalgrundlag. Det skal vi glæde os over, for det giver noget dynamik. Vi er kommet derhen, hvor det udvikler sig fornuftigt.

Status på landbruget

Martin Merrild gav en general status på, hvordan den finansielle del af landbruget i Danmark står til.

- På den ene side har vi fantastiske bedrifter, når vi kigger ud. På den anden side har landbruget en høj gæld, sagde formanden og lagde samtidig vægt på, at hvis man kigger til udlandet, er der i mange lande en meget højere gæld i landbruget.

Martin Merrild gennemgik også de vilkår og risici, som landmændene står overfor i dag - herunder liberalisering af EU's landbrugspolitik, finansieringen efter 2008, hvor der er blevet strammet voldsomt op, behov for specialisering og klimaudsving.