For to år siden besluttede Per Pedersen, mælkeproducent fra Ørum Djurs, at han ville kaste sig ud i en anderledes måde at håndtere sit regnskab på. Han ønskede et papirfrit skrivebord og færre timer på kontoret. Derfor takkede han ja til landboforeningens opfordring om at få regnskabsoprogrammet Summax.

Summax er et program, der samler alle dokumenter og regnskabsdata, så de ligger ét sted - let tilgængeligt og sikkert. Formålet med programmet er at kunne håndtere de enkelte bilag elektronisk - og med et enkelt klik sørge for både bogføring og betaling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg synes, det lød både smart og rimelig enkelt. Jeg er ikke en pc-nørd, men jeg har mod på at lære nyt, så jeg havde ingen betænkeligheder ved at prøve programmet, siger han i et interview med Djursland Landboforening.

Per Pedersen uddyber:

- Det er en anden måde at gøre tingene på. Det er en ny vane og en anden arbejdsgang, men det har hjulpet mig helt vildt meget, og jeg bruger slet ikke så mange regnskabstimer på kontoret mere.

- Hvis det ikke virker, så er det ikke programmet, den er gal med, så er det mig. Hvis det sker, så ringer jeg til landboforeningen, og så er de lynhurtige til at hjælpe.

80 procent er e-fakturaer

I dag får Per Pedersen 80 procent af sine fakturaer som e-faktura, hvor han på stedet nemt og enkelt kan betale og bogføre med det samme, og han er glad for at være sluppet af med papirerne på skrivebordet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har det hele samlet ét sted, og jeg kan altid finde tingene frem, uanset hvor jeg er. Jeg kan også betale en faktura, så snart den kommer. Så er der én ting mindre at tænke på den dag, siger Per Pedersen.

En anden ting, som Per Pedersen er meget begejstret for, er den nye scannings-app, som også arbejder sammen med Summax. Her tager man blot et billede af sin bon, den bliver automatisk scannet ind i systemet som et billag og sendt til Summax.

- Det er virkelig en stor lettelse. Jeg slipper for at huske de små bonner, som kan gemme sig i lommerne og ende i vaskemaskinen.

Landboforeningen bakker op

Hos Djursland Landboforening bakker man i den grad op om de landmænd, som ønsker at bruge Summax, og de så gerne, at langt flere landmænd kom i gang med programmet.

- Her på kontoret betyder Summax, at vi altid har adgang til landmandens bilag, som vi hurtigt kan finde, hvis de er lagt ind. Summax er et smart system, som er nemt at bruge. Landmanden får mindre tid på kontoret, og så er bilagene altid tilgængelige for ham, lyder det fra Jette Hansen, økonomiassistent i Djursland Landboforening, og det er hende, man får fat i, hvis man har spørgsmål til programmet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nogle kan være bekymrede for, at bilagene "hænger derude i skyen", men det skal de ikke være. Vi går ikke ned på sikkerhed, og der er fortsat kontrol af det indsendte, forklarer Jette Hansen.