Danske Jacob Johnsen, der er ansat hos østrigske Bauer, har netop fået sit distrikt udvidet med flere afrikanske lande, som han skal passe sideløbende med, at han også er repræsentant for Bauer i blandt andet Danmark.

- Vi har rasende travlt, for modsat i Danmark så har der været meget tørt i en række lande, og derfor har vi næsten udsolgt til sæson 2020. Ud over traditionelle vandingsmaskiner arbejder vi hos Baue rigtig meget med pivot-vanding. Det er et vandingssystem, hvor der vandes tæt på planteren, og derfor kan vi tage andre hensyn, end man kan med et traditionelt kanon-anlæg, siger Jacob Johnsen, og tilføjer at Bauer til sæson 2020 installerer et pivot-anlæg i det sønderjyske.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arbejder også med gylle

Bauer har også stor fokus på gylle, og på det danske marked har Baur hidtil koncentreret sig om udstyr til separation og om udstyr til biogasanlæg.

Bauer producerer også flere serier af gyllevogne, men da der er tale om mindre vogne, er det ikke så interessant for det danske marked.

rich-media-2
Bauer ST3000 er designet til Claas Xerion 4500 og 5000 i Saddle Trac-versionen, hvor førerkabinen er flyttet helt frem over motorhjelmen, og hvor vognen kobles på traktoren midt på chassiset.

Ny vogn i den tunge ende

Men på Agritechnica viser Bauer også en gyllevogn, som kan være interessant for de danske maskinstationer. Det drejer sig om en vogn på 30 kubikmeter, der er designet til Claas Xerion 4500 og 5000 i Saddle Trac-versionen, hvor førerkabinen er flyttet helt frem over motorhjelmen.

- Vognen kobles til traktoren med en kuglekobling midt på traktorens chassis. På den måde lægger vi 15 ton over centralt på traktoren, og udnytter derved trækkraften på både for- og baghjul optimalt. Vognen er opdelt i to rum, og for at bevare optimal trækkraft på traktoren, tømmes det bagerste rum altid først, når der læsses af, forklarer Lukas Kuchheuser, produktchef hos Bauer.

Vognen fra Bauer kører på to aksler, der begge er styrende, og med mulighed for at løfte den forreste aksel. Dækmonteringen på de fire hjul hedder Michelin AxioBib IF 900/60R42, som er dæk med en diameter på 2,23 meter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mulighed for krabbestyring

De styrende aksler ST30000, som Bauer kalder gyllevognen, kan arbejde sammen med styringen på Claas-traktoren. Eksempelvis drejer hjulene på gyllevognen med, når traktoren sættes i firehjulsstyring, og der er også mulighed for at køre krabbestyring med både traktor og gyllevogn.

- Med styretøj på begge aksler har vi ikke mulighed for at montere hjultræk på vognen, men hvis kunden ønsker det, kan vognen leveres med faste aksler og træk, siger Lukas Kuchheuser.

Læsser på tre minutter

Bauer ST3000 læsses fra en kran monteret foran på traktoren. På kranen er der monteret en turbofiller til at supplere hovedpumpen, der er fra Vogelsang og har en kapacitet på 12.000 liter pr minut.

- Rørføringen på kranen og over til vognen er udført i ti tommer rør og slanger. Det betyder, at vi kan læsse den 30 kubikmeter stor vogn på under tre minutter. En anden fordel ved at have læssekranen monteret foran på traktoren er, at vi med kranen kan nå otte meter frem foran traktoren. Det giver mulighed for at nå over en vejgrøft og placere kranen i dock-tragten på en vogn, der holder ude på vejen, siger Lukas Kuchheuser.