Knud Jeppsen skriver et svar til Maria Reumert Gjerding, formand for Danmarks Naturfredningsforening, omkring brugen af roundup.

Utroligt hvordan man ser flere præsidenter er nødt til at bruge fake news for at klare sig. Indlægget om at forbyde roundup er så faglig forkert og manipulerende fra en "skrivebords diplomat", at en moderne landmand bliver nødt til at komme med lidt reel fakta. Ja, roundup bruges til at fjerne uønsket flerårig ukrudt som kvik og tidsler, lige før vi sår en ny afgrøde. Så er det vrøvl at påstå, at jorden er bar, når vi straks sår en ny afgrøde, der spirer frem til glæde for insekter og fugle. Alternativt kan man harve jorden flere gange i 3-4 uger og afslutte med pløjning. Det vil sige marken er sort i en måned. Dumt og ikke godt for klimaet. Lad nu vær med gang på gang at bilde folk ind, at når vi sprøjter, så forsvinder alt liv på marken. Det er direkte usandt. Hos os her på landet har vi altså masser af viber og lærker og alle de andre dyr.

Jeg har aldrig i de over 40 år som landmand set så mange sommerfugle i markerne som i år. Jeg ser tit 30-40 svaler kredse lavt rundt om maskinerne, når vi kører på markerne. Hvorfor? - ja det er da fordi vi hvirvler masser af insekter op, når vi kører. Kan forstå, at I ikke har den oplevelse inde i byen, men I har nok ikke bygget byerne så naturvenligt, at I kan få den fantastiske oplevelse vi har. Jeg vil ikke bytte plads med jer, men I må gerne komme ud og se det hos os på landet.

Klimavenlig

Igen vrøvl, når du siger vi baserer vores produktion på kød. Vi laver da korn til mel, øl, whisky, raps til madolie og biodiesel, som vi sælger til udlandet, fordi I ikke vil bruge det i DK. Roer til sukker, kartofler til at spise, mel, chips, stivelse. Grøntsager og frugt. Hvad mangler du? Så vil vi da lave det klimavenligt også. Så længe de fleste spiser kød laver vi selvfølgelig også det. Og endda så meget, at vi kan sælge en del til udlandet. Smart, for så vi har noget at bytte med, når vi nu køber deres biler, elektronik og citrusfrugt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det er godt nok ved at være træls at høre på jeres ævlen om, at vi skal ændre produktionen til menneskemaver. Få nu menneskemaverne lavet om til grøntfoder, så skal vi gerne lave mere end vi gør nu.

Som andre moderne virksomheder, laver vi selvfølgelig det, kunden efterspørger.

Vil du så også forlange bageren skal holde op med at sælge kager, fordi du synes det er usundt??

Og hvilke planter vi dyrker på markerne har da slet intet med brugen af roundup at gøre. Intet. Det er et spørgsmål om du vil bruge de mange klimabelastende kultiveringer af jorden eller klimavenlig roundup?

Ikke i grundvand

I mangel af andre argumenter kommer den med frygten for det uvisse og børns fremtid altid. Roundup er ikke fundet i grundvand efter regelret brug i landbruget, men der findes masser af BAM, fordi de fleste vandværker har brugt ukrudtsmidler rundt om deres boringer. Og DMS fra træbeskyttelse fra stakit, udhæng, træhuse med mere. Men det nævnes aldrig af DN. Der er kun sløjfet en boring i 2017 på grund af pesticidrester. Én. Og det på grund af BAM (træbeskyttelse) og den lå inde midt i en by. Det nævnes heller ikke af DN.

For øvrigt kan man købe plænerens, fluespray, myregift, fnat- og lusemidler i håndkøb indeholdende midler, der blev forbudt i landbruget for 10 til 25 år siden, fordi vi man fandt ud at de gik i grundvandet eller ud over dyrelivet.

I 25 år og de bruges stadig. Lovligt! DN kom nu ind i den virkelige kamp for naturen.