Der er lagt op til en heftig debat, hvor synspunkterne og holdningerne er slebet helt skarpe, når Grindsted Landbrugsskole, Jysk Landbrug og LandboUngdom inviterer til en aften under overskriften: Landbrugets Fremtid, skriver arrangørerne bag i en pressemeddelelse.

- I de senere år er debatten blevet skærpet omkring, hvordan dansk landbrugsproduktion skal foregå i dag og i fremtiden. Der stilles store krav fra politikerne og forbrugerne til, hvordan vi producerer, så derfor er det helt naturligt for os, der uddanner fremtidens landmænd, at deltage i debatten om, hvad vi skal uddanne de unge mennesker til, forklarer Lene Søholt Jacobsen om baggrunden for den kommende debataften.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Her vil der blandt andet blive diskuteret, om den danske ko skal erstattes af en plante? Hvor stor magt har forbrugerne ude i supermarkedet? Hvad tænker en vegetar? Og hvad er forskellen på at være økologisk landmand og konventionel?

Klar til at debattere og producere

Og der er ingen tvivl om, at de inviterede er klar til at give den gas.

- Det bliver en aften, hvor vi landmænd ikke skal regne med at blive strøget med hårene, men det skal vi heller ikke. Vi skal alle blive klogere på, hvad fremtidens forbrugere de forventer, og hvad de vil forpligte sig til, for vi er klar til at producere det, som efterspørges i fremtiden, siger H.C. Gæmelke, landmand og formand for Jysk Landbrug.

H.C Gæmelke vil agere ordstyrer på aftenen, hvor oplægsholderne og paneldeltagerne er Rune C. Dragsdahl, Generalsekretær for Dansk Vegetarisk Forening, Thomas Roland, Ansvarlighedschef hos Coop, Erling Bonde, økologisk landmand og Christian Lund, Formand for Dansk Kvæg.

- Selvom vi har sammensat et panel af meget diskussionslystne folk, så vil der blive god plads til spørgsmål og synspunkter fra gæsterne i salen, så jeg vil opfordre alle med interesse for fødevareproduktion at møde frem og deltage i debatten, siger H.C Gæmelke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Slutter med et smil

Som afslutning på aftenen skal smilene tilbage på læberne, så derfor kommer den landskendte syngende landmand Thomas Birkedal og underholder. Thomas er bedst kendt for sin sang om tarteletter sunget og filmet i sit traktorførerhus, som blev et viralhit på facebook med tusindvis af seere.

Debataften om Fremtidens Landbrug afholdes tirsdag d. 26. november kl. 19.00 på Grindsted Landbrugsskole. Arrangementet er gratis og uden tilmelding.