New Hollad kan med den nye kraftigere 1290 High Density banke mere halm i ballerne, og samtidigt skåne traktoren.

Agritechnica: På New Hollands stand i Hal 2 er én af de helt store nyheder den nye New Holland BigBaler 1290 High Density bigballepresser, som står på hjørnet af den store New Holland-standen.

Presseren skiller sig markant ud fra de øvrige pressere med et helt nyt design, og med helt ny teknologi under de gule sideplader. Presseren har allerede vundet en sølvmedalje for en intelligent transmission, som blandt andet skåner traktoren.

New Holland fortæller, at der er tale om en to-trins powershift gearkasse, som bruges som opstart.

Det skyldes at presserens svinghjul skal kører med 1.440 omdrejninger i minuttet, ved topfart, og derfor så sker der en jævn tilkobling af ballepresseren. Presseren startes ved 850 omdrejninger i minuttet, og gearkassen skifter automatisk fra første til andet gear, og svinghjuletshastighed øges til 1.440 omdrejninger i minuttet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Svinghjulet har 16 procent støre diameter sammenlignet med tidligere og ifølge New Holland leverer den 230 procent mere energi.

I transmission sidder der desuden en flerlamelspladebremse med intern køling, som reducerer stemplets hastighed og standser det, når det når den optimale startposition. Det er samtidig en nødbremse, som kan stoppe stemplet inden for otte sekunder.

rich-media-1
Presseren har blandt andet vundet en sølvmedalje for den intelligente gearkasse i presseren, som skåner traktoren.

20 procent mere i ballerne

Det er også nyt, at oppakkeren først pakker op i ballekammeret når der er mængde nok, og på den måde er det med til at sikre, at man kan klemme 20 procent mere tæthed i hver balle.

Ballemålet på den nye presser er 120x90 centimeter, og ballerne bindes sammen af ny teknologi øverst på presseren LoopMaster kalder New Holland deres nye bindeapparat, som er en videreudvikling fra det velkendte bindeapparat, man har kørt med tidligere.

Der er stadig tale om et dobbeltbindeapparat, som binder to knuder på hver balle. Men i stedet for to Deering-kunder, laves der nu blot én Deering-kunde og én McCormick-knude.

Forskellen er, at McCormick-knuden er en såkaldt løkkeknude, hvor garnet ikke skæres over.

- At vi ikke skærer garnet ved fremstillingen af anden knuden er netop hele nyheden i LoopMaster-bindeapparat, som dermed ikke laver granstumper og samtidigt beholder en højere stykke på garnet under binde processen, fortæller Tonny Grønne, produktchef for høstmaskiner hos New Holland Danmark.

rich-media-2
Det er også nyt, at oppakkeren først pakker op i ballekammeret når der er mængde nok, og på den måde er det med til at sikre, at man kan klemme 20 procent mere tæthed i hver balle.

En ekstra fortanding

Bindeapparatet minder på mange måder om sig selv, men knytter-tallerkenen har fået en ekstra fortanding for at sikre, at knytternæbbet kan lave en tredje rotation, hvor næbbet drejer yderligere 15 graders, hvilket er nødvendigt, for at der kan dannes en løkke, som ikke skæres, men i stedet trækkes ud af bindeapparatet.

- Det betyder også, at vi har fjernet garnskive-renseren, så der faktisk er en komponent mindre i bindeapparatet, påpeger Tonny Grønne.

Han fortæller, at når bindeapparatet skal lave den sidste knude, så laver knytter og næb yderligere en 15 graders rotation, hvor granet trækkes ud af apparatet.

En løkke-knude, eller McCormick-knude, som den også kaldes, er langt kraftigere end en Deering-kunde, og det er netop grunden til, at man på kommende New Holland-pressere dermed kan blive i en lavere garnkvalitet, og stadig opnå høj styrke

rich-media-3
Med LoopMaster bindeapparatet skæres bindegarnet ikke over i den ene ende, hvilket minimere garnspil i marken.