Hylke Maskinstation i det midtjyske har købt sin femte Krone-finsnitter i form af en Krone BigX 1180. Det bliver samtidigt den tredje BigX 1180-finsnitter i Danmark.

Trenden for selvkørende finsnitter er voksende maskiner med flere og flere hestekræfter. Det er Hylke Maskinstation i det midtjyske et ret godt eksempel på, for de ejer hele to Krone BigX 1100 finsnittere med over 1.000 hestekræfter. Eller det vil sige, at det gjorde de. For på Agritechnica 2019 blev man enige med Yding Smede- og Maskinforretning om at bytte den ene Krone BigX 1100 finsnitter til en ny Krone BigX 1180 finsnitter.

- Det bliver den femte Krone finsnitter der skal leveres til Hylke Maskinstation, som fik den første Krone finsnitter i 2005 i form af en Krone BigX V8, fortæller Claus Fey, produktchef hos Brøns Maskinimport, som er den danske importør af Krone.

Den nye finsnitter skal i majsen kører med et 12 ræset majsbord og i græsset med en 3,8 meter pick-up.

- Vi glæder os til at få den igang, og ser frem til at opleve de nye funktioner i den nye BigX-generation, lyder det fra Hylke Maskinstation, som desuden fortæller om den fleksiblitet, som findes i BigX 1180'eren.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Halvdelen af vores kunder er større bedrifter, hvor vi skal bruge samtlige 1.156 hestekræfter, mens den anden halvdel er mindre bedrifter, hvor vi kan nøjes med at bruge finsnitteren i et andet motorprogram, og på den måde kører som en mindre finsnitter.