Hos Spafax viser man et spejl, som ikke kan smadres. Skulle det ske, er der 10 års garanti på spejlet.

Agritechnica: Nogle nyheder på en stor messe som Agritechnica skal man lede en smule efter, og opdager man måske ikke lige med første øjekast. Sådan er det ofte i System & Components hallerne på Agritechnica, hvor der er så mange komponenter til branchen, at det kan være svært at overskue.

Andre nyheder, som John Deeres nye X9-mejetærsker, Steyrs nye koncept-traktor eller Fendts nye teleskoplæsser er langt lettere at få øje på.

Og det sidste gjorde sig faktisk også gældende på Spafax stand på Agritechnica i System & Components hallerne, for her går Holger Dolny og smadre løs på et spejl til en traktor med en hammer - uden at spejlet tager skade.

- Hemmeligheden er Polycarbonat, som materialet i glasset er lavet af. Det er noget vi har opfundet, og faktisk produceret i 10 år, fortæller Holger Dolny.

Han fortæller, at man ikke rigtigt leverer teknologien til landbrugsbranchen, men har ret godt fat i gaffeltruck-branchen og sågar lufthave samt militæret.

.- Det spejl her er der blevet skudt på med et maskingevær, og som du kan se, så er spejlet ikke knust, fortæller Holger Dolny og viser et spejl med tre huller i, efter kuglerne fra maskingeværet - og det resten af spejlet er helt intakt.

rich-media-1
Spafax har 10 års garanti på spejlene.

10 års garanti

Spafax tror så meget på deres produkter, at de giver 10 års garanti på samtlige spejle.

- De er ganske enkelt umuligt at smadre, og det viser vi bedst vores kunder ved at tilbyde en vild garanti-løsning, frotæller Andrew Mcl Burnell, som er direktør for Spafex i England, hvor virksomheden kommer fra.

- Vi vil rigtig gerne ind i landbrugsmaskinbranchen og vise vores løsninger, da vi er overbevist om, at vi har nogle spejle, som kan holde det det forholdsvise svære forhold, som traktorerne ind i mellem befinder sig i.

Han gør desuden opmærksom på, at det som regel koster en bøde, at blive stoppet med et itu spejl på landevejen.