Der er stor frustration blandt de mere end 20 planteavlskonsulenter i Agri Nord. De har lavet cirka 25 procent af markplanerne for de største kunder, men efter der er hasteindført ekstra krav til efterafgrøder, ved de ikke, hvad der skal ske med det arbejde, de allerede har lavet.

På landsplan skal der puttes 125.000 hektar flere, målrettede afgrøder ind i markplanerne. Men selv om kravet er kommet, er der endnu ingen kort tilgængelige, der kan vise, hvor de ekstra efterafgrøder skal placeres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er simpelthen under al kritik. Det kommer til at skabe kaos, siger Henrik Højgaard, der er konsulent i Agri Nord.

Frustrerede kunder

Han kan nu se frem til at skulle orientere nogle af sine kunder om, at de enten skal pløje noget af deres vintersæd op til foråret eller afgive noget kvælstofkvote. Og så skal han rette de markplaner til, som han allerede har lavet.

- Jeg ved jo godt, at det er mig, deres frustrationer kommer til at gå ud over, siger Henrik Højgaard.

Chefkonsulent Flemming Floor Jensen understreger, at det er samtlige konsulenter, der er frustrerede i afdelingen.

- De kommer til at sidde og lave dobbeltarbejde, og selvfølgelig bliver kunderne også frustrerede over det. Der er jo kun dem til at betale, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Manglende kort

Flemming Floor Jensen har ikke stor tiltro til, at de lovede kort bliver tilgængelige om 14 dage som lovet.

- Når de siger 14 dage, så ved vi jo, at der sagtens kan gå op til en måned, siger chefkonsulenten.

En ting er det kaos, konsulenterne oplever på kontoret. En anden ting er det kaos, landmændene kommer til at opleve til foråret, når de enten skal pløje marker op eller reducere kvælstofmængden.

- Vi taler jo om direkte tab. Enten ved at pløje en etableret mark op eller ved at få mindre ud af en mark på grund af mindre gødning, siger Flemming Floor Jensen.

Han forudser, at landmændene også kommer til at opleve problemer til næste efterår, hvor de efterafgrøder, de nu skal etablere til foråret, kommer til at blokere for forskellige vintersædsafgrøder, de ikke vil kunne nå at etablere på grund af efterafgrøderne, der skal ligge frem til 1. oktober.