Miljøminister Lea Wermelin besøger mandag et storstilet jordfordelingsprojekt og et moderne slagtesvinproducent i Haslev på Sjælland.

Regeringen har sat et ambitiøst klimamål, hvor både jordfordeling og en mere miljø- og klimavenlig landbrugsproduktion kan være en del af løsning. Miljøminister Lea Wermelin trækker mandag den 11. november i gummistøvlerne for selv at opleve gode eksempler på jordfordeling og klimavenlig svineproduktion, skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

På dagen besøger ministeren vådområdet Tempelkrog Nord nær Tølløse. Her skal hun høre mere om jordfordelingen og hvordan det har skabt ny natur og bedre forhold for blandt andet fugle. Bagefter besøger hun Bregentved Gods, som drives med fokus på en bæredygtig og klimavenlig landbrugsproduktion. Her hører hun konkret om deres miljøtiltag i slagtesvineproduktionen.

Miljøtiltag

Ministeren skal høre om Bregentveds moderne slagtesvinestald, der har etableret miljøteknologier til at reducere ammoniak- og klimagasudledningen. Ministeren vil blandt andet se miljøteknologier, der er etableret udenfor stalden. Derudover vil Bregentved fortælle om deres overvejelser omkring miljøtiltag i forbindelse med deres staldprojekt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Formanden for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild deltager sammen med ministeren.