Danmark leverer græsfrø til hele verden, og i 2019 har eksporten nået nye højder. Det er godt for økonomien og for klimaet.

Når fodboldspillere løber på banen verden over er det ofte dansk græs, de spiller på, skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Faktisk er vi så gode, at Danmark er verdens største eksportør af græsfrø til tempererede egne. Det er vi blandt andet grundet det mangeårige og intensive arbejde med planteforædling

Over hele linjen af græsfrø er der sket en stigning i eksporten dette markedsår til over 100.000 tons. Det er en stigning på 11 pct. i forhold til sidste år.

- Dansk frøavl er i verdensklassen, fordi der er investeret massivt i planteforædling. Det giver virkelig gevinst nu, og vores flotte eksporttal er ikke kun positivt for vores erhverv og Danmark, det er faktisk også godt for klimaet. Græs binder CO2 i jorden i en længere årrække, og derfor er der også en miljømæssig gevinst ved det her, siger Anne Arhnung, adm. direktør i Landbrug og Fødevarer.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I løbet af de seneste 10 år er der sket en betydelig stigning i eksporten af græs- og kløverfrø.

Danmarks frøproduktion er i top

Den store stigning i eksporten er sket til trods for, at høsten sidste år ikke var noget at prale af pga. tørken. Men frøfirmaernes lager af frø gjorde det muligt at efterkomme efterspørgslen.

Græsfrøhøsten i sommeren 2019 har til gengæld været rigtig god. Vejret var optimalt til frøproduktion over det meste af landet, selvom vejret drillede i den sidste del af høsten.

- Danmark har verdens største frøfirma, DLF, men vi er stadig i skarp konkurrence med andre lande i Europa samt især Canada, USA og New Zealand. Alligevel formår vi at være konkurrencedygtige, siger Anne Arhnung.