I weekenden vandt Daniel Højbjerg titlen "Danmarks Bedste Lærling - Landbrugsmaskinmekaniker." Dermed har maskinforretningen Johannes Mertz A/S i Maribo Danmarks bedste lærling på dette felt.

Fredag og lørdag 1.-2. november løb det syvende danmarksmesterskab for lærlinge af stablen på Erhvervsskolerne Aars. Og ud af fire finalister kunne 21-årige Daniel Højbjerg lørdag eftermiddag løfte pokalen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forinden havde de fire finalister over to dage været igennem fire forskellige opgaver for at udfordre deltagerne. Og navnlig to af opgaverne viste sig svære: En Deutz-Fahr traktor og en række småmaskiner.

- Jeg har aldrig repareret motorsave og buskryddere andre steder end i min fritid. Og Deutz-traktoren var enormt udfordrende med den megen fejlfinding, fortæller Daniel Højbjerg.

Også feltets nummer to Nicklas Elkjær fra Kragmann A/S var udfordret af de små maskiner i konkurrencen.

- I dag har jeg lært at indstille en karburator på en motorsav, fortæller han med et smil, der vidner om, at opgaven kom bag på ham.

Vigtigt med alsidighed

Mads Kristiansen fra Maskincenter Roskilde fik tredjepladsen, mens Lasse Jensen fra Sjørup Group blev nummer fire. Også de blev udfordret af opgaverne. Men alsidigheden i de forskellige opgaver er vigtig, fortæller Heine Jensen, koordinator og faglærer på Erhvervsskolerne Aars.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vil gerne vise hvor bred uddannelsen som landbrugsmaskinmekaniker er, og desuden vise at faget er alt lige fra elektronisk fejlfinding til at lappe et dæk, uddyber han.

Til alle fire finalister var der store præmier fra hovedsponsoren Kramp, mens den eftertragtede vandrepokal nu skal stå ét år hos Johannes Mertz A/S, indtil en ny vinder kåres næste år.

Det er i øvrigt første gang pokalen er så langt mod sydøst som Lolland. Fem gange tidligere er pokalen vundet af finalister i det jyske samt én gang på Fyn.

Bag konkurrencen står Dansk Metal, LandbrugsMedierne, Dansk Maskinhandlerforening og Erhvervsskolerne Aars.