På den stort anlagte CIIE-messe i Shanghai har Danish Crown i dag indgået en aftale med COFCO Meat Holdings til en værdi af minimum 100 millioner dollars i 2020.

COFCO er Kinas største fødevarevirksomhed med over 60.000 medarbejdere alene i Kina. Virksomheden står for en stor del af Kinas import af grisekød, og COFCO har over tid udviklet sig til en ganske betydelig handelspartner for Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dette falder sammen med, at Kina er et frembrusende marked med i øjeblikket rekordhøje priser på svinekød.

- Vi er rigtigt glade for aftalen med COFCO Meat Holdings. Den sætter to streger under, at vi i Danish Crown har nået en status som "preferred supplier" for den største aktør på det kinesiske marked, siger Niels Knudsen, der er Danish Crowns salgsdirektør i Kina.

Den aftale, Danish Crown har underskrevet med COFCO, er en rammeaftale, som gensidigt sikrer de to partnere et forretningsomfang på 100 millioner dollars i det kommende år. Det er dog ikke ensbetydende med, at beløbet ikke kan blive større hen over året.

- Vi har af og til handlet med COFCO gennem en årrække. Nu har vores samhandel nået et omfang, der gør COFCO til en meget væsentlig partner for Danish Crown. De kontrakter, vi de seneste måneder i to omgange har indgået, har faktisk haft en størrelse, som ? målt på værdi - gør dem til de største enkeltstående salgskontrakter i Danish Crowns historie, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Danish Crown arbejder målrettet på at udvikle koncernens afsætning til Kina. I september åbnede Danish Crown sin første fabrik i Pinghu ved Shanghai, og den leverer detailpakkede produkter, som enten sælges online eller i de supermarkeder, der er en del af Alibaba. Den netop indgåede aftale med COFCO vil styrke Danish Crowns position i Kina yderligere.