Pöttinger forbedrer gødningsskærerne på den populære Terrasem discsåmaskine.

Terrasem har fået tilnavnet Pro på gødningsmaskinerne, da man til kommende sæson har opdateret disc-rækken, som placerer gødningen.

- Det er nu muligt at arbejde med gødningsskærene individuelt fra de øvrige disc på såmaskinen, fortæller Lars Andreasen, den danske salgschef hos Pöttinger.

- Det giver den fordel, at man ikke nødvendigvis behøver at have discene til jordbearbejdning til at arbejde i samme dybde som gødningsskærerne, hvilket kan være en fordel på stiv jord, som er bearbejdet, fortæller Lars Andreasen.

Gødningsskærerne placerer stadig gødningen mellem hver anden sårække.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det nye system er tilgængeligt til alle modellerne fra tre til ni meters arbejdsbredde. De tre og fire meters modeller, der ikke er foldbare, kaldes henholdsvis Terrasem R3 og R4, og de foldbare modeller kaldes Terrasem C4, C6, C8 og C9 med en rækkeafstand på enten 12,5 eller 16,7 centimeter.

Der kan også sættes kryds ved en hydraulisk trukket påfyldningssnegl på udstyrslisten. Påfyldningssneglen er placeret på langs af såkassen under kørsel og kan svinges ud på siden på maskinen for en lettere påfyldning af enten såsæd eller gødning.

Fleksibel og økonomisk

Gødningen placeres med Dual-Disc dobbeltskiveskær på Terrasem såmaskinen. Konceptet placer gødningen efter discharven og er derved en integreret del af såmaskinen. Gødningsplaceringsdybden kan justeres uafhængigt af harve og sådybde på korn og frø. Efter gødningsplaceringen pakkes jordoverfladen inden såning. Dobbeltskiveskæret placer gødningen præcist i forhold til korn og frø.

rich-media-1
Gødningsplacering med Dual-Disc dobbeltskiveskær-systemet på Terrasem såmaskinen. Pressefoto.

- Ved hjælp af gødningsplacering kan mikro- og makronæringsstoffer placeres præcist samtidig med såning af korn og frø. Optimale vækstbetingelser skabes i det tidlige stadie for planterne, hvilket øger det samlede udbytte og giver en bedre økonomi, ifølge Pöttinger.