Tre rumænske GPS-tyve skal snart for retten i Viborg, hvor de er tiltalt for organiseret kriminalitet og tyveri af særlig grov beskaffenhed.

Den 13. november kommer tre rumænske GPS-tyve for retten i Viborg, hvor de er tiltalt for tyveri af blandt andet GPS-udstyr. I alt er de tiltalt for tyveri af udstyr til en værdi af mere end 1,5 millioner kroner.

Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Avisen fortæller, hvordan Midt- og Vestjyllands Politi kom på sporet af banden efter indbrud hos Nr. Vium Maskinstation, men da det lykkedes politiet at slå en klo i de tre tyve, havde de allerede afhændet tyvekosterne fra Nr. Vium, så indbruddene her er de ikke tiltalt for.

Til gengæld er de ifølge Dagbladet tiltalt for i alt 20 andre indbrud i Viborg og omegn, hvor de har stjålet GPS-udstyr fra landbrugsmaskiner, ATV'er og værktøj.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

De tre rumænere havde ifølge Dagbladet base på en ejendom ved Rødkærsbro, og samme dag, politiet anholdt dem, lykkedes det i Silkeborg at standse en lastbil med tyvekoster for mere end 1,1 millioner kroner på vej mod grænsen.

Politiet mener, at det er en 37-årig rumænsk mand, der er bagmand, mens de to øvrige tiltalte er en 29-årig mand og en 40-årig kvinde.

Politiet er ifølge Dagbladet overbevist om, at det er disse tre rumænere, der står bag indbruddene hos Nr. Vium Maskinstation samt en halv snes andre indbrud, som de heller ikke tiltales for, da tyvekosterne - og dermed beviserne - var afhændet.

Maskinbladet skrev 7. august om anholdelsen af de tre rumænere.