Rådgivningsfirma vil hjælpe landmænd med at undgå, at ejerskiftet trækker ud, kommer i gang for sent, eller at forhandlingerne går i hårdknude.

Tirsdag den 12. november er der infomøde med SEGES i Østdansk Landboforening i Rønnede. Emnet er "Giv din drøm videre", og formålet med mødet er at give deltagerne inspiration og nyttig viden om generationsskiftet.

På programmet er der emner som nedsat bo- og gaveafgift, ægtefælleloven, pension, ejerskifte og selskaber.

Til at dække disse områder ankommer der tre specialister fra SEGES.

- Vi glæder os til at komme til Sjælland. Formålet med mødet er selvfølgelig at klæde deltagerne ordentlig på og forsyne dem med en solid basisviden om de emner, der gør sig særligt gældende i forbindelse med et generationsskifte, fortæller den ene af trioen fra SEGES, Maria Louise Dahl, der til dagligt rådgiver omkring jura & skat.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hjælp til at give drømmen videre

Dette efterår har rådgivningsvirksomheden Østdansk Landboforening nedsat en task-force, der netop skal hjælpe med at håndtere et ejerskifte. Gennemsnitsalderen for en landmand er stigende og var i 1997 52 år. I dag er gennemsnitsalderen 57 år, ifølge Danmarks Statistik.

- Når vi taler om generationsskifte, er der mange forhold, regler og faldgruber landmanden skal være opmærksom på. Samtidig er der også tale om en stolt landbrugskultur, hvor nogle gårdejere føler, det er for tidligt at overveje, selvom de er et sted i 70'erne, fortæller Eva Christensen, der er vært ved arrangementet.

Hun er glad for tilbuddet fra SEGES og håber, at se så mange spørgelystne deltagere som overhovedet muligt - for deres skyld.

- Succeskriteriet er selvfølgelig, at vi får nogle lyttende og opmærksomme landmænd. Som rådgivningsvirksomhed vil vi gerne undgå, at ejerskiftet trækker ud, kommer i gang for sent, eller at der går hårdknude i forhandlingerne. Vi har de sidste to år arbejdet videre med generationsskifter under sloganet Giv din drøm videre - det inspirerer vi til den dag, tilføjer Eva Christensen.

Arrangementet er gratis og afsluttes med et let traktement.