- I løbet af 3-4 år forventer jeg, at vi laver sunde og lækre fødevarer af græs, som vokser 90 procent af året og kan høstes mange gange om året, mens for eksempel soja kun kommer i laden én gang om året.

Det siger Henrik Lund. Han er direktør for virksomheden Naturli', som udvikler plantebaserede fødevarer. Han er stolt over at blive kaldt en klimatosse og betragter sig selv og sine kolleger som grønne rebeller, der arbejder på en fødevarerevolution.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hans udtalelser kommer som optakt til arrangementet Aarhus Symposium, der holdes på Aarhus Universitet den 1. november. Her er han blandt talerne, når 650 deltagere kan høre hans bud på fremtidens fødevarer. Verden over kan alle andre følge med via livestreamingen og stille spørgsmål direkte.

Vil gerne udfordres

- Det er vigtigt for os at være en del af Aarhus Symposium, fordi vi bliver udfordret af kvikke studerende og visionære erhvervsledere. Et af mine hovedbudskaber er nemlig, at det er kreativitet og anderledes tænkning, der fører til banebrydende produkter, som kan være med til at redde verden, siger Henrik Lund.

Han vil blandt andet tale om forskningsprojektet InnoGrass, hvor Naturli' sammen med universiteter arbejder på at trække proteiner ud af græs og bruge det til mad til mennesker. I dag skal græsset en klimatung omvej gennem en ko, før der kommer mad på tallerkenen.

Affald fra fødevarer kan også få et nyt liv. Her arbejder Naturli' sammen med Carlsberg om at omdanne tonsvis af ølaffald til byggematerialer.

- Vi arbejder også med at udvinde B12 vitamin fra planter frem for dyr. Og vi udtrækker proteiner, som kan bruges til at skabe den helt rigtige tekstur i fremtidens grønne mad, fortæller Henrik Lund.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er 9. år i træk, at der bliver holdt Aarhus Symposium på Aarhus Universitet. Bag det arrangementet står den frivillige studenterorganisation Aarhus Symposium.

Blandt årets talere er også Christian Stadil, CEO og Co-founder af Thornico, Signe Lopdrup, CEO, Roskilde Festival og Kasper Holten, teaterchef for Det Kongelige Teater.

Årets tema er 'Mastering Creativity'. Der er udsolgt til at overvære symposiet på universitetet - deltagerne har sikret sig plads ved at skrive essays. Men alle kan deltage via livestream og interagere med talerne gennem Q&A-værktøjet Slido, oplyser arrangøren.