Danmark har fået sin anden ulvezone i Midtjylland. I et område på 570 kvadratkilometer kan husdyrholdere få 100 procent dækning ved etablering af ulvehegn.

I dag er der 36 kilometer ulvesikret hegn i Danmark. Med en ny ulvezone i Midtjylland kan hegnet blive mere end fordoblet. Den nye ulvezone går i en firkant mellem Silkeborg i nordøst, Herning i nordvest, Brande i sydvest og Nr. Snede i syudøst.

- I området bliver det muligt for fåreavlere og andre husdyrholdere at søge om tilskud til at bygge ulvesikre hegn, som skal beskytte dyrene mod ulveangreb, fortalte Lasse Jensen, Miljøstyrelsen, i dag på et pressemøde afholdt i det fri ved Torup Sø ved Løvet i Midtjylland.

I dag er det muligt at søge om 80 procents dækning til etablering af ulvehegn i den vestjyske ulvezone.

rich-media-1
Den nye midtjyske ulvezone dækker et område på 570 kvadratkilometer. Illustration: Miljøstyrelsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Fremadrettet bliver det muligt at få 100 procents dækning i begge zoner, både den vestjyske og den midtjyske ulvezone.

Hegnene er strømførende med minimum 4.500 volt med nederste eltråd som udgangspunkt 20 centimeter over jorden og øverste eltråd minimum 110 centimeter over jorden.

Der er samlet 36 kilometer hegn i dag, hvoraf Naturstyrelsen ejer cirka 25 kilometer hegn, mens syv private husdyrholdere tilsammen ejer de resterende 11 km.

- Der er ikke dokumenteret ulveangreb bag et ulvesikret hegn i Danmark, der lever op til Miljøstyrelsens standarder, fortæller Lasse Jensen, Miljøstyrelsen.