Montørerne af vildsvinehegnet vil på onsdag modtage materialer i dropzoner. En helikopter skal erstatte 50 kørsler med lastvogne for at skåne natur og miljø.

Entreprenøren bag vildsvinehegnet langs den dansk-tyske grænse har besluttet at lade en helikopter flyve en del af hegnsmaterialet ind til montørerne. Indflyvningen begynder på onsdag kl. 9.

Det 70 km lange hegn opføres af SER Hegn A/S. Virksomheden oplyser, at flere områder er svært tilgængelige på grund af kuperet terræn og blød undergrund.

- Det giver udfordringer, når vi skal transportere vores materiel ud til montørerne, oplyser Chanette Petersen, der er koordinator i SER Hegn.

Hun tilføjer, at arbejdet nu er nået til et meget kuperet og blødt terræn. Her vil det kræve cirka 50 lastvogne at få materialerne transporteret frem.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ud fra hensyn til naturen og miljøet har SER Hegn derfor besluttet at lade en helikopter droppe materialer i dertil oprettede dropzoner.

Det vil kræve 50 flyvninger på en relativ kort strækning. På den måde bliver naturen, miljøet og dermed også dyrelivet berørt mindst muligt, vurderer virksomheden.