Landbrug og Fødevarer har oprettet et advisory board med eksterne medlemmer, der skal hjælpe med at nå organisationens klimamål.

I 2050 skal de danske fødevarer være klimaneutrale.

Sådan lød det klare mål i foråret, da Landbrug og Fødevarer offentliggjorde deres klimavision.

Nu har organisationen fået hjælp fra en række personer udefra til at finde på løsningerne, der skal til for at nå det mål. Landbrug og Fødevarer har nedsat et såkaldt 'advisory board', og medlemmerne mødes for første gang i dag, fredag. Det oplyser Landbrug og Fødevarer til Maskinbladet.

Rådgive og inspirere

Meningen er, at det rådgivende organ skal hjælpe i den rigtige retning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har sagt, at vi har en vision om et klimaneutralt fødevareerhverv i 2050. Men i dag ved vi endnu ikke, hvordan vi kommer derhen. Det er derfor, vi har nedsat et advisory board, der kan rådgive og inspirere os med nye løsninger, siger Niels Peter Nørring, der er klimadirektør hos Landbrug og Fødevarer.

Formanden for advisory boardet er professor Katherine Richardson fra Københavns Universitets Sustainability Centre, der også er medlem af Klimarådet.

De 11 medlemmer tæller både forskere, personer fra interesseorganisationer samt erhvervs- og branchefolk.

Visionære idéer

Klimadirektør Niels Peter Nørring håber, at medlemmerne med hver deres baggrunde kan komme med nye inputs.

- Det er vores håb og forventning, at de 12 medlemmer kan komme med de idéer, der kan hjælpe os i mål. Det er vigtigt for os, at advisory boardet kan have de visionære briller på og komme med de idéer, som vi måske ikke selv kunne komme på, siger Niels Peter Nørring.

Rådet skal mødes to gange om året. Hvad medlemmerne skal drøfte på møderne, er de i høj grad selv med til at definere, ifølge Landbrug og Fødevarer. Det skal blandt andet afklares på første møde.

Ifølge Niels Peter Nørring vil der løbende blive fulgt op på idéerne fra advisory boardet, og han ser det nye rådgivende organ som en fordel for L&F's medlemmer.

- Det er min klare overbevisning, at det vil være til gavn for både Landbrug & Fødevarers landmænd- og virksomhedsmedlemmer, siger han.