Allerede under uddannelsen er der rift om de studerende på agrarøkonomuddannelsen på Dalum Landbrugsskole. Skolen får mange henvendelser fra virksomheder, som ønsker et samarbejde med de studerende, og for de nyuddannede er der spændende jobs i vente, skriver Dalum Landbrugsskole i en pressemeddelelse.

- Der er rigtig gode karrieremuligheder for de studerende, siger Thomas Langer, Market Development Manager ved Danfoss.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han har som repræsentant for Danfoss' afdeling for markedsudvikling arbejdet tæt sammen med to agrarøkonomstuderende fra Dalum Landbrugsskole i foråret 2019. Et godt samarbejde, som genererede ny og værdifuld viden for virksomheden.

- Vi udvikler meget ny teknologi og kan blive bedre til at vurdere potentialet for landmanden. Her har agrarøkonomerne den nødvendige indsigt i landmandens økonomi og produktionsforhold, og de to studerende leverede en rigtig god økonomisk analyse af, hvad teknologien er værd i kroner og øre, siger Thomas Langer.

Den store interesse for at arbejde sammen med de studerende glæder uddannelseschef på Dalum Landbrugsskole, Eric Wanscher, men den kommer ikke helt bag på ham.

- Jeg kan rigtig godt forstå, at virksomhederne gerne vil samarbejde med agrarøkonomerne. De studerende har en stor faglig indsigt, som de kan bringe i spil sammen med den viden, der ligger ude i virksomhederne. Det skaber gode forudsætninger for at vurdere, hvilke ideer der har størst chance for at få succes i landbruget, siger Eric Wanscher i pressemeddelelsen fra Dalum Landbrugsskole.

Også de studerende er begejstret for samarbejdet, som giver lyst til at yde en ekstra indsats.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det ligger helt klart et større forventningspres på én selv, når man ved, at ens opgave rent faktisk skal bruges til noget, siger Thomas Læssøe, som blev færdiguddannet agrarøkonom fra Dalum Landbrugsskole i foråret og skrev hovedopgave i samarbejde med AGCO, én af verdens største producenter af højteknologiske landbrugsmaskiner.