Flere end 300 mennesker havde onsdag aften taget turen til Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, hvor Vestjyllands Andels medlemmer var inviteret til generalforsamling 2. oktober, skriver Vestjyllands Andel i en pressemeddelelse.

Bestyrelsesformand Leif Haubjerg fortalte i sin beretning om et vanskeligt år for landbruget som en konsekvens af tørken i 2018. Trods tørken havde Vestjyllands Andel klaret sig godt igennem regnskabsåret 2018/2019, hvor omsætningen var steget til 2,18 milliarder kroner, mens selskabet kom i mål med et koncernresultat på 88,2 millioner kroner før skat.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover så Leif Haubjerg med generel tilfredshed tilbage på et år, hvor stigende fodersalg, stigende medlemsantal, nyt ERP-system samt investeringer i den grønne omstilling var blandt overskrifterne. CEO Steen Bitsch overtog hernæst mikrofonen for at gå dybere ned i regnskabetsåret 2018/2019. De forskellige nøgletal, salgstal, investeringer med mere blev i den forbindelse fremlagt, og der blev samtidig kigget på både selskabets og landbrugets mulige fremtidsudsigter.

Udlodning af overskud

Ved afslutningen af regnskabsfremlæggelsen kunne Steen Bitsch præsentere selskabets forslag om at udlodde hele resultatet, som er blevet skabt i Danmark, lydende på 43 millioner kroner. Ikke overraskende blev dette positivt modtaget blandt de fremmødte medlemmer, hvorfor udlodningen blev vedtaget.

- Vi er glade for endnu engang at være i stand til at kunne udbetale hele driftresultat skabt i Danmark. Samtidig har vi uden væsentlig effekt på soliditeten været i stand til at investere i nye fremadrettede tiltag, som forventes at skabe nye forretningsmuligheder for vores medlemmer, fortæller Steen Bitsch.

Efterfølgende kunne dirigent Jens Peter Bendtsen indlede repræsentantskabsvalget, mens der sideløbende blev tanket godt op ved kaffebordet. Hernæst fik CPO i Vestjyllands Andel, Jeppe Tokkesdal, lov at fortælle de fremmødte medlemmer om sine forventninger til fremtidens råvaremarked.

Verdensmål

I kølvandet herpå indtog Steen Bitsch igen talerstolen. Denne gang for at diskutere FN's 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling samt disses enorme relevans for landbruget og samfundet som helhed. I forlængelse heraf præsenterede Steen Bitsch Vestjyllands Andels seneste investering i den grønne omstilling, der drejer sig om udvindelse af græsprotein. Selskabets DNA, forslag til udviklingen af dansk landbrug samt Vestjyllands Andels mantra "VSF ? Vestjysk Sund fornuft" blev ligeledes fremlagt i denne forbindelse. Steen Bitsch takkede medlemmerne, samarbejdspartnerne, kunderne og medarbejderne for endnu et godt år. Slutteligt offentliggjorde dirigent Jens Peter Bendtsen det endelige resultat af repræsentantskabsvalget, hvorefter der blev sagt tak for i aften.