Danish Crown-topchef håber på, at butikkerne i løbet af en årrække kun sælger bæredygtigt kød, der er produceret klimarigtigt.

Udviklingen på buræg-området har vist, at danskerne er villige til at betale mere for dyre- og klimavenlige fødevarer, skriver Avisen Danmark. Derfor håber Jais Valeur, Danish Crown-topchef, nu på, at de danske butikker i løbet af en årrække kun sælger bæredygtigt kød, der er produceret klimarigtigt.

Jais Valeur tør ikke komme med et præcist gæt på, hvor hurtigt en tilsvarende udvikling vil tage på kød-området, men siger, at det kan tage 5-10-20 år

Danish Crown har ambitioner om, at al koncernens kød bliver produceret klimaneutralt i 2050, skriver Avisen Danmark.

Samtidig er koncernen godt i gang med at omlægge en del af sin produktion, så der bliver lavet flere og flere plantebaserede alternativer helt uden kød. I første omgang vil Danish Crown have halveret sin udledning af klimagasser i 2030 set i forhold til 2005.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce