Når Agrovi indbyder til gummistøvlekonferencen "Sund Jord for Fremtiden" vil det være med et program fyldt med personlige erfaringer fra landmænd, der har kastet sig over Conservation Agriculture.

Når Agrovi for 4. år i træk indbyder til gummistøvlekonferencen "Sund Jord for Fremtiden" vil det være med et program fyldt med endnu flere personlige erfaringer fra landmænd, der har kastet sig over Conservation Agriculture, skriver Agrovi i en pressemeddelelse. Her vil være helt konkrete eksempler på de fordele og udfordringer, der er med pløjefri dyrkning og Conservation Agriculture, de økonomiske gevinster samt de sidste nye resultater fra forsøgsparcellerne på Knudstupgård ved Sorø og meget mere.

- Vi kan helt klart mærke en stigende interesse fra landmændene i at bearbejde jorden på en langt mere klimavenlig måde, der samtidig også opbygger og bevarer jordens frugtbarhed og biodiversitet. I år er det 4. gang, vi afholder konferencen, og det ser ikke ud til at blive en mindre succes end de foregående år, så det er helt fantastisk, siger Hans Henrik Fredsted, planteavlschef i Agrovi.

Dagen byder på en omfattende tur i marken, hvor man via seks forskellige poster kommer rundt om blandt andet forskningsprojektet "Grønne marker, Stærke rødder", der siden 2018 har forsket i Conservation Agriculture og de fordele og ulemper, der er ved direkte såning. Der er også mulighed for at få ny inspiration til companion crops, se demonstrationer af Weaving og Sly Boss og for at blive klogere på jordstruktur fra forskellige dyrkningssystemer.

- Når vi er kommet godt rundt i marken, er det tid til at invitere indenfor i maskinhuset, hvor vi både får fremlagt de seneste forskningsresultater, men også hører om de personlige erfaringer, som de pløjefri erfa-grupper oplever i hverdagen med både fordele og ulemper. Det kan forhåbentlig være til stor inspiration for de mange pløjefri landmænd, vi har i huset den dag, tilføjer Hans Henrik Fredsted, der ser frem til også at få masser af personlige snakke med de landmænd, der enten overvejer Conservation Agriculture, eller allerede er godt i gang.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Bedre for klimaet

Conservation Agriculture har mulighed for at løse nogle af de udfordringer økologer kæmper med i forhold til den bearbejdning af jorden, som de er nødt til at foretage, skriver Agrovi i pressemeddelelsen. Så på den måde kan Conservation Agriculture betegnes som en mere klimavenlig dyrkningsform end økologi. Men pesticiderne slipper man ikke for på den korte bane.

- Efterhånden som erfaringerne med Conservation Agriculture vokser, ser vi, at denne "konventionelle" dyrkningsform opnår et lavere input af handelsgødning og pesticider, uden det går ud over den økonomiske bundlinje. Dette vel og mærke med et klimaaftryk, der er noget mindre end det økologiske landbrug. Som det er lige nu, er økologi i sig selv nemlig ikke specielt klimavenligt. På den måde håber og tror jeg, at Conservation Agriculture vil kunne bringe konventionelt landbrug og økologisk landbrug tættere på hinanden på sigt. Flere og flere landmænd ønsker nemlig en dyrkningsform, der på én gang tilgodeser klimaet, er bæredygtigt og økonomisk rentabelt, siger Niels Peter Ravnsborg, direktør i Agrovi.

Sund Jord for fremtiden

Hvad: Gummistøvlekonference om fremtidens landbrug

Hvornår: 24. oktober kl. 8.30-16

Hvor: Knudstrupgård, Hylstrupvej 2, 4173 Fjenneslev

Hvorfor: For alle dem, der interesserer sig for dyrkningsformer med så lille et klimaaftryk som muligt

Hvordan kommer jeg med: Tilmeld dig på agrovi.dk/events